Budvani prete batinama ruskim milionerima!

 
  • 4

Novi vlasnici hotela "Avala" podneli su krivičnu prijavu, tvrdeći da su nekoliko dana uoči tendera u JP Morsko dobro više puta presretani u gradu

Ruski biznismeni Mihail Peskov i Viktor Golikov, novi vlasnici budvanskog hotela "Avala", podneli su krivičnu prijavu protiv više Budvana, u kojoj piše da mesecima trpe pretnje i pritiske zbog toga što su dostavili ponude za zakup dve mogrenske i plažu Ričardova glava, koje se nalaze pored tog elitnog hotela.

Rusi su, ispred kompanije "Bepller & Jakobson", podneli ponude za sve tri najatraktivnije budvanske plaže, ali su prilikom otvaranja ponuda dobili zakup samo za Ričardovu glavu, pišu "Vijesti".

Za Mogren I i Mogren II pobedili su drugi ponuđači, koji su u prijavi naveli mnogo veći novčani iznos.

Kako je "Vijestima" potvrđeno u budvanskoj policiji, vlasnici "Avale" u četvrtak su podneli krivičnu prijavu, tvrdeći da su nekoliko dana uoči tendera u JP Morsko dobro, navodno, više puta presretani u gradu...

- Peskov i Golikov naveli su da im je žestoko prećeno, da su ucenjivani kako bi odustali od namere za zakup Mogrena i Ričardove glave - kazao je sagovornik iz policije.

Prema navodima Rusa, nekoliko Budvana im je pretilo u popularnom lokalu u poslovno stambenom centru "TQ plaza" ali i na ulici, gde im je "jasno stavljeno do znanja da se povuku sa tendera".

Nakon prijave Rusa, slučaj su preuzeli inspektori kriminalističke policije, a o svemu je upoznata i ruska ambasada u Podgorici, od koje su vlasnici "Avale", takođe, tražili zaštitu.

NAMEŠTENI TENDERI?

Ruski biznismeni su od policije tražili i da ispita rad javnog preduzeća JP Morsko dobro, odnosno službenika koji su bili u kontaktu sa zatvorenim ponudama koje su dostavljanje na javnom pozivu za ustupanje delova morskog dobra.

Oni sumnjaju da je neko bio u dosluhu sa njihovim konkuretnima i da je, navodno, otvarao ponude i Budvanima koji su dobili zakup Mogrena I i II savetovao koliku svotu za zakup da ponude.

Za prvu mogrensku plažu, koja je imala početnu minimalnu cenu godišnje zakupnine od 31.662 evra, pristigle su dve ponude kompanije "Club 54", čiji je izvršni direktor Mladen Kažanegra, inače prošlosezonski zakupac tog popularnog budvanskog kupališta.

Oni su za tu plažu ponudili 80.000 evra, dok je konkuretski "Bepler & Jakobson" bio spreman da za Mogren I plati 36.500 evra.

Zbog dvostruko veće novčane ponude, tenderska komisija Morskog dobra prvorangirala je ponudu "Cluba 54", koji će i ove sezone imati pravo na zakup te plaže.

PUCNJAVA ZBOG NOVCA

Izvršni direktor "Club 54" Mladen Kažanegra, sa još nekoliko prijatelja, bio je u sredu uveče u budvanskom lokalu "San Marino", kada je Podgoričanin Andrej Brković (33) ka njima ispalio kišu metaka, a potom bacio bombu.

Te noći prava je sreća bila kako su Budvani preživeli napad Brkovića, koji je ranjen u nogu.

Sukob je, prema nezvaničnim informacijama "Vijesti", nastao zbog neraščišćenih novčanih računa, a napadnuti Budvani su policiji ispričali da je Brković te noći ušao u lokal, viknuo, a potom izvadio pištolj i počeo da puca na njih.

Oni su naveli da je osumnjičeni nakon toga izleteo iz lokala i iz džepa izvadio ručnu bombu, skinuo osigurač i bacio je prema restoranu.

(Telegraf.rs / Izvor: Vijesti)

 

Video: Godišnjica rođenja Nadežde Petrović obeležena putem specijalne projekcije na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Лане

    20. maj 2013 | 13:54

    Aј не лупетајте идиоти, шта ви знате? Да да, сироти Руси. Бахати смрадови, понашају се тамо као да је њихово све, само што нису почели да истерују народ из Будве! Чуди ме како их до сад нису испребијали.

  • pera kojot

    20. maj 2013 | 12:23

    Ovi siptogorci se bas prave

  • Lud Zbujen

    20. maj 2013 | 13:40

    Malo im sto su prodavali po dva i tri puta iste placeve jos se sad i bune

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA