BIH: Blokirana Keljmendijeva imovina

 
  • 0

Sud BiH je blokirao sedam nekretnina koje se nalaze u vlasništvu uhapšenog kontroverznog kosovskog biznismena Nasera Keljmendija

Sud BiH je blokirao sedam nekretnina koje se nalaze u vlasništvu uhapšenog kontroverznog kosovskog biznismena Nasera Keljmendija.

Među nekretninama u blokadi je i Hotel Kaza grande (Casa Grande) na Ilidži.

Odluka suda se takođe odnosi na dva stana u Sarajevu i četiri kuće sa parcelama koje se nalaze u sarajevskim naseljima Hrasnica i Butmir.

Tužilaštvo BiH sumnjiči Keljmendija za organizovani kriminal, odnosno za trgovinu drogom i ubistvo.

U Predlogu Tužilaštva za blokadu imovine, upućenog Sudu BiH 13. maja ove godine, navedeno je da je Keljmendi novcem stečenim prodajom droge kupovao nekretnine na teritoriji Kantona Sarajevo.

U Tužilaštvu navode da će nakon podizanja optužnice u daljem postupku dokazivati da je Keljmendijeva imovina proistekla upravo iz činjenja ovog krivičnog dela, navodi se u predlogu.

Predstavnici crnogorskih vlasti su nedavno izjavili da ne mogu blokirati Keljmendijevu imovinu, jer protiv njega u ovoj državi ne postoji optužnica.

Na osnovu Interpolove poternice koju je u septembru prošle godine raspisao Sud BiH, Keljmendija je uhapsila kosovska policija 5. maja ove godine, i njemu je od strane Euleksa određen pritvor od mesec dana, prenosi Slobodna Evropa.

(Telegraf.rs / Izvor: B92)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA