VALJEVO: Veterinar nastradao u lovu

 
  • 5

Valjevski veterinar Stojadin Cole Vesić (58) nastradao je u lovu, dok je upravnik ubskog lovišta Ilija Kuga (51) teško povređen. Do nesreće je došlo kada je opalio Vesićev karabin i pogodio ga u grudni koš, dok je upravnik lovišta zadobio povrede oka

Valjevski veterinar Stojadin Cole Vesić (58) nastradao je u lovu, dok je upravnik ubskog lovišta Ilija Kuga (51) teško povređen!

Do nesreće je došlo kada je opalio Vesićev karabin i pogodio ga u grudni koš, dok je upravnik lovišta zadobio povrede oka. Nesreća se dogodila sinoć oko 20 časova u ubskom lovištu, u ataru sela Brgule.

- Do nesreće je došlo u vozilu "lada niva" koje je u vlasništvu ubskog lovačkog udruženja. Po povratku iz lova na srndaća u vozilu je opalio karabin koji je bio u vlasništvu nastradalog Stojadina Vesića. Metak ga je pogodio direkno u grudi i on je zadobio teške telesne povrede, od kojih je tokom operacije preminuo u valjevskoj bolnici. Od praska, povrede oka i arkade je zadobio i upravnik lovišta Ilija Kuga. Pretpostavlja se da je do nesreće došlo jer nastradali Vesić nije zakočio karabin - navode naši izvori bliski istrazi.

Nastradali Vesić je bio iskusan lovac i lovio je 30 godina. Njegove kolege su šokirane tragedijom koja se dogodila.

- Nesreće u lovu u Kolubarskom okrugu su retke. Za sada nije poznato šta se tačno dogodilo i kako je došlo do ove tragedije, ali je činjenica da je Vesić bio iskusan lovac. Pretpostavke su da nije zakočio karabin, to je, verovatno, bio trenutak nepažnje, koji ga je koštao života. U ubskom lovištu do sada se nikada nije dogodila ovakva tragedija, ni stariji lovci ne pamte da se nešto slično desilo - pričaju kolege nastradalog Vesića.

U valjevskoj policiji je potvrđeno da je došlo do samoopaljivanja karabina, a istraga će utvrditi kako je došlo do nesreće, dok je dežurni istražni sudija naložio obdukciju tela nastradalog Stojadina Vesića. Vesić je bio uspešan privatnik, vlasnik Veterinarske ambulante "Veterinarija" u Valjevu. Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje dece.

Ubsko lovište prostire se na 400 hektara, a trenutno je aktuelan lov na srndaće. To lovište, u okviru kojeg se nalazi jedina fazanerija u Srbiji i na prostoru bivše SFRJ, posećuje veliki broj lovaca iz cele Srbije, ali i inostranstva.

(S. S.)

Video: Gde su sahranjena ova 2 srpska velikana? Beograđani u "zbunu"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Velvet

    15. maj 2013 | 15:58

    Pocivaj u miru dobri nas Cole!

  • Kagero

    15. maj 2013 | 23:11

    Bas mi je krivo... mada ne ide da veterinar koji treba da spasava zivotinje ide u lov. Inace, Cole je bio odlican veterinar I zahvalna sam mu sto mi je spasio macka I hrcka...

  • Srdjan Mauzer

    16. maj 2013 | 07:46

    Ubsko lovište se prostire na 45.643 ha, a daleko od toga da jedino ima fazaneriju u Srbiji, a kamo li na prostoru SFRJ!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA