ĐILAS: Tvrdnje o dugu Beograda obmanjivanje! MIHAJLOVIĆ: To je šibicarenje!

 
  • 13

Gradonačelnik Beograda rekao je da je tvrdnja ministarke Zorane Mihajlović da je on Beograd zadužio za 900 miliona evra "obmanjivanje jvnosti". Mihajlović: To je "šibicarenje" sa brojkama

Gradonačelnik Beograda Dragan Ðilas izjavio je da je tvrdnja ministarke energetike Zorane Mihajlović u emisiji "Utisak nedelje" da je on Beograd zadužio za 900 miliona evra "obmanjivanje javnosti" i da je Beograd trenutno zadužen za 400 miliona evra.

Ðilas u izjavi dostavljenoj medijima kaže da izjava Mihajlović pokazuje, kako navodi, da ministarka govori o stvarima o kojima "ne zna apsolutno ništa" i da joj "nije problem da obmanjuje javnost".

- Sramota je, gospođo Mihajlović, da neko laže. Naročito je velika sramota ako laže ministar u Vladi Srbije i potpredsednik trenutno najveće stranke u Srbiji - poručio je gradonačelnik Beograda.

Prema njegovim rečima, grad Beograd je trenutno je zadužen za 400 miliona evra, što je, kako napominje, daleko ispod iznosa koji je MIhajlović navela.

- A to samo znači da ste, gospođo Mihajlović, svesno slagali gledaoce želeći da nanesete štetu meni i timu koji predvodim a koji ulaže ogromne napore da u teškim uslovima vodi ovaj grad - naveo je Ðilas,.

On smatra da je "još strašnije" što su "netačne informacije izrečene su od osobe koja je član Vlade koja je ovu zemlju zadužila za preko četiri milijarde evra u prvih šest meseci svog mandata. A to je iznos deset puta veći od ukupnog zaduženja Grada Beograda".

- Na kraju vam dajem jedan savet koji vredi mnogo više od 900 miliona evra: prestanite da se ponašate kao da ste u opoziciji i počnite da se bavite poslom za koji vas je Narodna skupština izabrala - naveo je Ðilas.

Ministarka Mihajlović  je sa druge strane danas poručila da "podaci govore da je dug Beograda svakako mnogo viši od 400 milona evra".

Ona je pritom rekla da Dragan Đilas, kao gradonačelnik, nikada nije dao građanima Srbije i Beograda sve podatke o tome koliko košta jedan most sa pristupnim saobraćajnicama, kao i mnoge druge investicije.

Mihajlović je nakon današnje izjave Đilasa o dugovima grada Begrada rekla kako joj je “to "šibicarenje" sa brojkama već poznato, jer je to isto pokazao i Đelić, kome je 300 hiljada i 30 hiljada nezaposlenih isto”.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

Video: Uručenje nagrade "Krisatalna koala" Radošu Bajiću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Violeta Petrovic

    13. maj 2013 | 18:44

    Stvarno preteruje ministarka a i recnik joj je bogat vidim,neka kaze koliko se Vlada zaduzila za ovih ne punih godinu dana

  • SRBA

    13. maj 2013 | 18:42

    Ako nek vas j..e ridji kad ga jos niste smenili!nek beograd stoji u mestu i sva javna preduzeca sto ne primaju radnike vec drze kao robove preko zadruga i agencija.Ako,ako,ako...

  • vukašin

    13. maj 2013 | 18:53

    Čovek je totalni promašaj DSa. Sahraniće ih skroz. Providan , nema harizmu , moć da mu veruješ , kad ga slušaš on te laže. Jednostavno nije svako onaj ko ima para i uspešan je biznismen za politiku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA