UPOZNAJTE DINKIĆEVOG DVOJNIKA: Beogradski taksista Rajko Armuš za koga putnici misle da je ministar finansija

 
  • 6

Kad mušterijama objasnim da nisam Mlađan, najčešće mi kažu da su se prepali, jer od ministra finansija očekuju da im naplati neki porez

Nije Dinkić, ali kao da jeste! Rajko Armuš (50), taksista Pinka pod brojem 683, fizički toliko liči na aktuelnog ministra finansija Mlađana Dinkića, da bi bez problema mogao da prođe kao njegov dvojnik.

Novinarka Telegrafa u Rajkovom taksiju našla se sasvim slučajno, a kada ga je za volanom ugledala veoma se iznenadila koliko podseća na srpskog ministra finansija.

- Da li vam je neko rekao da ličite na Dinkića? – pitali smo Rajka, a ovaj taksista sa Karaburme, uz osmeh odgovara da mu se to svakodnevno dešava.

Rajko nam priča da mušterije koje uđu u njegov auto momentalno zaćute. Tek kada Rajko pita dokle treba da vozi, mušterija se otkravi i shvati da "on nije onaj".

- Kada ih pitam koji onaj, kažu mi da su mislili da sam Mlađan Dinkić. Onda objasnim da nemam veze sa Dinkićem, da sam Rajko taksista. Najčešće mi kažu da su se uplašili da sam Dinkić - kaže  za Telegraf Rajko.

Pitamo ga zbog čega bi se mušterije plašile Dinkića, Rajko šaljivo odgovara da ljudi misle da će Dinkić odmah da im naplati neki porez.

- Jednom prilikom sam krenuo na svadbu, sa suprugom i sinom. Zastao sam u cvećari, a prodavačice su me nemo gledale. Nikako da progovore, pa sam ja odlučio da odmah razrešim dilemu. Lepo im kažem da nisam Dinkić jer vidim da će đavo da odnese šalu. Htele su i cveće da mi daju džabe. Kada smo stigli na svadbu, svi su nas dočekali u stavu mirno, kao da sam neki veliki državnik - priča Rajko.

Rajko Armuš je jednom prilikom, doduše iz daljine, video ministra Dinkića. Susret se desio na semaforu kod Skupštine. Rajko je bio u kolima, a Dinkić je stajao na trotoaru i pričao sa kolegama. Rajko kaže da su se gledali neko vreme, i da je Dinkić tom prilikom delovao zatečeno, kao da mu ništa nije jasno.

- Žena koju sam vozio samo je uzviknula: Pa vi ste onaj tamo! - dodaje Rajko.

Na pitanje Telegrafa šta misli o aktuelnom ministru finansija Rajko kaže da je on za njega čovek, kao i svaki drugi.

- Normalan čovek. O njemu mislim sve najbolje. Neka on radi svoj posao, a ja ću svoj – kaže ovaj taksista i objašnjava da nikada nije doživeo neprijatnost zato što liči na Dinkića. Rajko priznaje da bi mu bilo drago i da ga upozna.

Rajko Armuš je takstista već 13 godina, i rođeni je brat Milivoja Armuša, predsednika taksi udruženja "Beotaksi". U srećnom je braku više od 20 godina i ima sina od trinaest godina.

- Od taksiranja se sve manje živi, a sve više životari. Ne može dovoljno da se zaradi, osim ako se ne radi po 15 sati dnevno. Ali to je onda "život mašine" - slikovito kaže Rajko.

On kao i Dinkić voli muziku, a pre dvadesetak godina bio je i disk-džokej. U studentskom domu na Karaburmi Rajko je puštao Boney M, Hot Chocolate, Deep Purple, da bi oko ponoći prešao i na narodnu muziku.

Omiljena pesma mu je "Ne znaš ti" Džeja Ramadanovskog, a voli i "Svako ima svojih pet minuta" Sinana Sakića.

Pre nego što se oženio Rajko je živeo, po sopstvenom priznanju, “punim plućima”.

- Sad živim kao i sav normalan svet. Familija mi je velika i na tim okupljanjima često puštam muziku - zaključuje Rajko, čiju vizit kartu krasi spisak pesama, kao podsetnik za kafanu.

(Natalija Sekulić)

Video: Lakićević: 8 dece poginulo u Srbiji u avgustu u saobraćajnim nesrećama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA