Golim rukama spasao ženu i troje dece od medveda

 
  • 0

Očekujući da počne borba na život i smrt, Tobi je dograbio prvo što mu se našlo pod rukom, a to je bio teleskop za posmatranje ptica koji je stajao na tronošcu

Izlet sa posmatranjem ptica na slikovito poluostrvo Kenai na Aljasci umalo da se završi tragično kada je mrki medved napao petočlanu porodicu, da Tobi Berk, biolog po zanimanju, nije bio dovoljno priseban.

Tobi se sa suprugom Lorom i troje dece (11 i 8 godina, i sedmomesečnom bebom) nalazio u Kasilof River Biču, gde su došli na vikend kako bi se bavili svojim omiljenim hobijem - posmatranjem ptica.

I dok su oni gledali u nebo, veliki mrki medved odjednom se stvorio na oko 400 metara od njih.

- Izgledao je kao da nešto nije u redu sa njegovim ponašanjem. Imao sam iskustva sa medvedima, i čak sam rekao ženi "ovaj je kandidat za odstrel" - ispričao je Tobi kasnije.

Nekoliko trenutaka kasnije, ugledali su medveda kako ih fiksira pogledom na udaljenosti od 15-ak metara. Jedanaestogodišnja Grejs je povikala: “Medved ide prema nama!” Tako je počela drama.

Očekujući da počne borba na život i smrt, Tobi je dograbio prvo što mu se našlo pod rukom, a to je bio teleskop za posmatranje ptica koji je stajao na tronošcu.

- Ugurao sam teleskom poprečno medvedu u čeljusti, ali zver ga je smrskala - kaže on.

Onda je dohvatio oštru ivicu polomljene noge od tronošca i njome udario medveda po njušci, ali ni to ništa nije pomoglo. Onda je krenuo golim rukama na životinju.

Posle kraćeg koškanja, medved je izgubio interesovanje i otrčao, ostavljajući Tobija i njegovu porodicu na miru, pri čemu je Tobi prošao sa manjim ogrebotinama i nagnječenjima.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Video: Službeni glasnik promocija knjiga 1 - RADNO

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA