ŽELEZNICE: Uzroci nesreće biće poznati narednih dana

 
  • 1

Prikupljene su izjave direktnih učesnika i pregledana je sva dokumentacija pa se može očekivati zvaničan izveštaj komisije koja je formirana da istraži sudar dva voza u Bežanijskom tunelu

Zvaničan izveštaj komisije koja je formirana da istraži uzroke jučerašnjeg sudara vozova u Bežanijskom tunelu očekuje se narednih dana, saopšteno je iz "Železnica Srbije".

U saopštenju se navodi da je sinoć oko 23 sata sa desnog koloseka u Bežanijskom tunelu uklonjena elektromotorna garnitura koja je saobraćala iz Begrada za Šid, a koja je iskliznula sa pruge nakon što je oko 13 sati na nju naleteo putnički voz iz Beograda za Suboticu.

Saobraćaj kroz Bežanijski tunel normalizovan je u potpunosti oko 23.30 sati, a komisija za taj vanredni događaj, koju je formirao generalni direktor "Železnica Srbije" Dragoljub Simonović, nastavila je tokom noći rad do ranih jutarnjih sati.

Prikupljene su izjave direktnih učesnika u saobraćaju na tom delu pruge, pregledana je sva dokumentacija za organizaciju saobraćaja i ostvaren uvid u sve tehničke elemente pa se već narednih dana može očekivatii zvaničan izveštaj ove komisije, dodaje se u saopštenju.

Takođe se navodi da do tada nikakve pretpostavke o uzroku vanrednog događaja ne mogu biti tačne ni pouzdane.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA