AMSTERDAM: Van Gogov muzej otvorio vrata za posetioce

 
  • 0

Muzej je zbog radova, vrednih 20 miliona evra, bio zatvoren od septembra prošle godine. Sedamdesetak slika je tada preneto u muzej "Ermitaž Amsterdam" u kojem je organizovana izložba koju je videlo 665.000 posetilaca

Van Gogov muzej u Amsterdamu, nakon sedam meseci, otvorio je ponovo svoja vrata posetiocima izložbom "Vincent At Work".

Izložba prikazuje metode rada Vinsenta van Goga, četkice i druge alatke koje je koristio tokom procesa rada, prenele su agencije.

Izložene su i dve verzije čuvenih slikarevih "Suncokreta", kao i autoportret umetnika koji je slikao sebe iza platna sa četkicom i paletom u ruci i čuveni portret pod nazivom "La Berceuse".

Muzej je zbog radova, vrednih 20 miliona evra, bio zatvoren od septembra prošle godine. Sedamdesetak slika je tada preneto u muzej "Ermitaž Amsterdam" u kojem je organizovana izložba koju je videlo 665.000 posetilaca.

Nakon otvaranja gradskog muzeja (Stedelijk) u septembru 2012. i Kraljevskog muzeja (Rijksmuseum) početkom prošlog meseca, Van Gogov muzej je treći muzej na istorijskom Trgu muzeja u Amsterdamu koji je otvoren nakon restauracije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Od novembra počinje skrining karcinoma pluća, pulmolog otkriva ko je u riziku i zašto treba da dođe

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA