ŠTRAJK NA POMOLU: Stjuardese "Kroacija erlajnsa" na kolektivnom bolovanju

 
  • 2

Zbog sumnje da postojeće stanje nije uzrokovala objektivna sprečenost zaposlenih za obavljanje poslovnih dužnosti, "Kroacija erlajns" sprovešće sveobuhvatnu proveru kako bi se utvrdili uzroci ovog iznenadnog i neočekivanog događaja

Zbog iznenadnog masovnog odlaska na bolovanje 39 stjuardesa i stjuarda, odnosno 20 odsto operativno sposobnog kabinskog osoblja, hrvatska avio-kompanija "Kroacija erlajns" suočila se s neočekivanim poremećajima u planiranom redu letenja.

Zbog nedostatka radno sposobnog kabinskog osoblja, hrvatski avio-prevoznik je morao da reorganizuje današnji red letenja u kojem je deo letova otkazan, a deo letova se spaja.

Otkazani su letovi za Minhen, Brisel, Amsterdam, Beč i druge destinacije, a putnike s ovih letova "Kroacija erlajns" preusmerava na letove partnerskih kompanija i preko drugih evropskih odredišta, kako bi i njima omogućila što brži dolazak do krajnjih odredišta.

Poremećaje u planiranom putovanju, koji su uzrokovani iznenadnim bolovanjem jedne petine od ukupnog broja članova kabinskog osoblja, za sada oseća oko 350 putnika.

Zbog sumnje da postojeće stanje nije uzrokovala objektivna sprečenost zaposlenih za obavljanje poslovnih dužnosti, "Kroacija Erlajns" sprovešće sveobuhvatnu proveru kako bi se utvrdili uzroci ovoga iznenadnog i neočekivanog događaja.

Kompanija ne odbacuje mogućnost da masovni odlazak stjuardesa i stjuarda na bolovanje predstavlja reakciju Sindikata kabinskog osoblja na uslove poslodavca oko potpisivanja novog kolektivnog ugovora, koji su prilagođeni programu restrukturiranja kompanije, a na koje sindikat za sada ne pristaje.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Lakićević: 8 dece poginulo u Srbiji u avgustu u saobraćajnim nesrećama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Legionar

    1. maj 2013 | 14:27

    Svaka cast,kad cemo mi ovako da se slozno borimo u Srbiji za cenu i uslove rada?

  • blok45

    1. maj 2013 | 16:36

    danas je bila prilika, ceo svet strajkuje i demonstrira na danasnji dan, dan prava radnika, ali u srbiji je pametnije otici na rostilj i napiti se ko svinja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA