Tužilaštvo protiv ukidanja pritvora Miškoviću i Đuraškoviću

 
  • 0

U Tužilaštvu za organizovani kriminal je rečeno da su "odbijene sve inicijative u pravcu ukidanja pritvora"

Tužilaštvo za organizovani kriminal izrazilo je neslaganje sa predlogom odbrane vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića i "Nibens korporacije" Mila Ðuraškovića da im se pritvor zameni blažom merom, odnosno ukine.

U tužilaštvu je rečeno da su "odbijene sve inicijative u tom pravcu".

Mišković i Ðurašković su u pritvoru zbog opasnosti od bekstva, pošto je osnov za pritvor "uznemirenje javnosti" prestao da važi 15. aprila, posle stupanja na snagu novih odredbi Krivičnog zakona.

Miškovićeva odbrana je predložila sudiji za prethodni postupak da mu se ukine pritvor uz polaganje jemstva u iznosu koji odredi sud ili da se zameni kućnim pritvorom.

Ðuraškovićeva odbrana je, takođe, predložila ukidanje pritvora ili zamenu za kućni pritvor, ali bez jemstva, rekao je danas njegov branilac Zoran Ateljević.

- Pošto se tužilaštvo nije složilo ni sa jednim predlogom odbrane, sada čekamo odluku sudije za prethodni postupak - rekao je Ateljević.

On je podsetio da je Miškoviću i Ðuraškoviću pritvor produžen do 9. juna kada mora da se podigne optužnica ili da oni budu pušteni iz pritvora po sili zakona.

Ateljević je ukazao da je danom stupanja na snagu nove zakonske odredbe prestao zakonski razlog za pritvor po tački četiri - uznemirenje javnosti.

Marko Mišković, sin vlasnika "Delta holdinga", pušten je iz Okružnog zatvora u Beogradu 3. aprila i prebačen u svoj stan, gde mu je postavljena elektronska narukvica.

Miškovići, Ðurašković i još sedam osumnjičenih uhapšeni su 12. decembra prošle godine zbog sumnje da su putarska preduzeća malverzacijama oštetili za 30 miliona dinara.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Službeni glasnik promocija knjiga 1 - RADNO

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA