Amfilohije: SPC se ne meša, već ukazuje!

 
  • 3

- Bolje je na vreme skrenuti pažnju, a to radi Crkva od pamtiveka...Ne vidim ja tu nekakvo mešanje u politiku - kaže mitropolit SPC Amfilohije Radović

Mitropolit Amfilohije kaže da se on i SPC nisu umešali u državnu politiku stavovima o sporazumu, već da su skrenuli pažnju da dokument nije dobro rešenje.

Amfilohije je novinarima u Podgorici kazao da je Crkva samo rekla da parafirani sporazum "Kosovo i Metohiju pretvara u bure baruta" i poručio vlastima u Srbiji da "jedna određena vlast u određenom trenutku nema monopol nad istinom i sudbinom jednog naroda".

- Bolje je na vreme skrenuti pažnju, a to radi Crkva od pamtiveka...Ne vidim ja tu nekakvo mešanje u politiku. Shvatanje da određena struktura vlasti u jednom trenutku ima monopol na istinu i sudbinu naroda je davno prevaziđeno i pripada totalitarnom režimu, a mi pripadamo vremenu novih horizonata - zaključio je mitropolit Amfilohije.

Mitropolit crnogorsko-primorski ranije je ocenio da je Briselskim sporazumom vlast u Beogradu priznala Kosovo, karakterišući taj dokument kao "ponižavajući".

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić poručio je juče mitropolitu Amfilohiju i Crkvi da povodom Kosova "neće voditi politiku Srbije".

(D. Z. / Tanjug)

Video: Službeni glasnik promocija knjiga 1 - RADNO

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    26. april 2013 | 17:51

    Свако ко каже истину издајничкој банди се стигматизује од стране истих и уз помоћ антисрпских медија.

  • Bosnjak

    26. april 2013 | 21:51

    E niko vas nije otkacio kao Vucic i svaka mu cast na tome .To vam nije Tadic da nemoze da prdne bez crkvene dozvole,e ovaj vam je pokazao gde vam je mjesto!

  • русија

    26. april 2013 | 19:23

    Патриотски Српски народ је увек био уз цркву Христову и остаће док је света !!!! нажалост у малом броју... али како је и речено, многи су звани...а мало ће бити правих

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA