BLUMBERG: Dinar će da raste!

 
  • 3

Dinar je juče dobio na vrednosti 0,5 odsto u odnosu na evro, pre nego što je opet pao i na kraju sveukupno porastao za 0,1 odsto da bi završio na 111,42 dinara za evro

Prinos na srpske obveznice je pao, dok se očekuje da dinar dobije na vrednosti, pošto je Evropska komisija preporučila da počnu pristupni pregovori sa Srbijom, piše "Blumberg".

Prinos na srpske obveznice u dolarima koje dospevaju na naplatu u septembru 2021. opao je juče po podne za 0,15 procentnih poena, na 5,08 odsto, što je najniže od 31. januara, navodi agencija.

Prinos slovenačkih obveznica u dolarima koje na naplatu dospevaju 2022, poredi "Blumberg", iznosi 5,86 odsto.

Rojal benk of Skotland (RBS) grup navela je da bi investitori trebalo da ulažu u srpske obveznice, pošto je sporazum Prištine i Kosova "kreditno pozitivan".

- Iako je Srbija najmanje pet godina udaljena od potpunog pristupanja EU, mnogo ekonomskih koristi od članstva će biti ostvareno tokom pristupnih pregovora i zahtevaće ekonomske i socijalne reforme koje idu s tim - rekli su analitičari RBS-a Abas Ameli-Renani i Detrios Efstatiu.

Prinosi na srpske obveznice pali su s više od sedam odsto pošto je Srbija dobila status kandidata za članstvo u EU u martu 2012. godine. S druge strane, prinosi na hrvatske obveznice su opali za 0,73 procentna poena, na 4,58 odsto, pošto je krajem marta Zagreb dobio konačno odobrenje Brisela za ulazak u Uniju.

Dinar je juče dobio na vrednosti 0,5 odsto u odnosu na evro, pre nego što je opet pao i na kraju sveukupno porastao za 0,1 odsto da bi završio na 111,42 dinara za evro.

(Telegraf.rs/ Beta)

Video: Naoružanog čoveka koji im je pretio izvlačio iz plamena da ga spasi: Nikola iz Čačka je pravi heroj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • darko

    23. april 2013 | 14:18

    A hrana će da poskupljuje.

  • Пера Ложач КМ

    23. april 2013 | 12:28

    Динар ће да расте, а шта је са народом ?

  • ДАШОНИ

    23. april 2013 | 14:27

    ПАЗИ КО КАЖЕ " БЛУМЕНБЕРГ" ОКОРЕЛИ ЦИОНИСТА

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA