Najbogatiji Britanac je Rus Ališer Usmanov!

 
  • 1

Bogatstvo Usmanova (59) procenjuje se na 13,3 milijarde funti, a britanski list "Tajms" navodi da je postao najbogatiji zahvaljujući dobrom poslovanju njegovog operatera mobilne telefonije "MegaFon" iz Londona i ruske kompanije "Metaloinvest"

Ruski milijarder Ališer Usmanov najbogatiji je čovek u Velikoj Britaniji, što je u prethodnih osam godina, na godišnjoj listi bogataša lista "Tajms", bila pozicija koju je zauzimao indijski kralj čelika Lakšmi Mital.

Bogatstvo Usmanova (59) procenjuje se na 13,3 milijarde funti i on je, takođe, najbogatiji Rus, a britanski list navodi da je postao najbogatiji zahvaljujući dobrom poslovanju njegovog operatera mobilne telefonije "MegaFon" iz Londona i ruske kompanije "Metaloinvest".

Usmanov poseduje i 29 odsto akcija engleskog fudbalskog kluba "Arsenal", kao i nekoliko luksuznih kuća u Britaniji.

Mitalovo bogatstvo se u proteklih 10 godina "smanjilo" na 10 milijardi funti, zbog pada vrednosti deonica u njegovoj imperiji "Arselor Mital".

Indijski tajkun, koji se na vrhu liste britanskog lista zadržao najduže od njenog prvog objavljivanja 1989. godine, u ovogodišnjoj hijerarhiji bogataša našao se na četvrtom mestu, preneo je AP.

"Tajms" je na listi naveo ukupno 1.000 imena, a među pet najbogatijih su još dva Rusa - Len Blavatnik, koji je sa 11 milijardi funti "skočio" na drugo mesto, i Roman Abramovič, vlasnik kluba "Čelsi", koji se sa 9,3 milijarde funti nalazi na petom mestu.

Na trećem mestu su braća Sri i Gopi Hinduja, iz sfere industrije i finansija, sa 10,6 milijardi funti.

Najbogatiji milijarder britanskog porekla je vojvoda od Vestminstera Džerald Grosvenor, vlasnik luksuzne imovine, koji je tek osmi na listi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: U Čačku otvoren Trg Nadeže Petrović

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesna

    22. april 2013 | 14:07

    Svakako i veoma bogat duhom kada se odlučio za plemenito mačevanje. Razbio je šampionski "klan" samo bogatih i proširio šanse da šampion može biti i iz Venecuele, Koreje, Egipta, Kanade a ne samo iz Franscuske i italije! I Doduše i Rusija je uvek bila u samom vrhu ali upravo i govorimo o fer pleju i plemenitost i! Jako dobar predsednik FIE !!!! Srbija može da napreduje isto u ovom sportu , ali tek pošto i ona izabere nekog plemenitog predsednika Saveza ! Kada mudro vođenje politike sporta Srbije dovede do toga da i gimnastika, atletika i mačevanje, kao sportovi koji okupljaju najveći broj polaznika u mnogo kategorija i disciplina i osvajaju najveći broj medalja na OI, postanu zanimljivi za finansiranje. Ova tri sporta mogu okupiti veliki broj dece na treningu, nema sedenja na klupi. Sport, bilo koji, jedino smeta narko mafiji ali treba to neko da primeti, ugleda se na ovakve. Čovek je mogao da izabere popularan sport, najbogatiji je, ali nije! Svaka čast !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA