Železara Smederevo privremeno obustavila rad

 
  • 0

Zbog loših vremenskih uslova, Železara Smederevo privremeno je obustavila rad stavljanjem druge visoke peći u režim "tihog hoda"

Primarna proizvodnja u Železari Smederevo obustavila je rad stavljanjem druge visoke peći u režim „tihog hoda“ dok je valjaonički deo u procesu obustave, saopšteno je danas Tanjugu u toj kompaniji.  Plan je da se privremeno obustavi proizvodnja na najmanje deset dana, zbog loših vremenskih uslova koji onemogućavaju snabdevanje sirovinama.

Plaćena odsustva ili godišnji odmori zaposlenih počeće od ponedeljka 13. februara, dok će u fabrici ostati dovoljan broj zaposlenih koji će raditi na održavanju opreme.

Međutim, u Železari Smederevo nisu precizirali koliko će od ukupnog broja zaposlenih, kojih je više od 5.000, ići na plaćeno odsustvo, koliko na odmor a koliko će ostati angažovano na održavanju opreme.

- Sirovine koje smo naručili odmah po preuzimaju železare od strane Vlade Srbije ili su u lukama koje su zamrznute i ne mogu da se dopreme ili su zarobljene negde u donjem toku Dunava i u narednih nekoliko dana neće moći da budu transportovane u Smederevo - podsetio je ranije vršilac dužnosti generalnog direktora železare Vukojica Šćekić.

Prema njegovim rečima, trenutne zalihe koksa i rude ne dozvoljavaju nesmetan proces proizvodnje zbog čega je doneta odluka o obustavi.

- Stavljanje druge visoke peći na režim "tihog hoda" znači da će biti napunjena koksom uz održavanje potrebne temperature kako bi se, kada se steknu uslovi, odmah pokrenula proizvodnja - objasnio je Šćekić.

Prva visoka peć Železare Smederevo stavljena je van pogona u proleće prošle godine.

Video: Spektakl na nebu, veličanstveni defile i poslednja reč vojne tehnike u Batajnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA