Ratko Mladić onemogućen da se obrati sudijama

 
  • 0

Predsedavajući sudija Alfons Ori je zaključio da najpre odbrana treba da se upozna o čemu je reč, a potom će sudije odlučiti da li je problem u njihovoj nadležnosti

Optuženi bivši komandant Vojske Republike Srpske general Ratko Mladić zatražio je da se pretresnom veću Haškog tribunala obrati povodom nekog "ličnog pitanja", ali ga je predsedavajući sudija Alfons Ori u tome sprečio, tražeći da branioci najpre saopšte o čemu se radi.

Glavni branilac Branko Lukić saopštio je da je Mladić hteo da se obrati veću o "jednom zabrinjavajućem pitanju", ali da mu detalji nisu poznati.

U toku desetominutne diskusije, Lukić je veću objašnjavao da se radi "o ličnom pitanju i da on ne može da govori u Mladićevo ime", dok je sudija Ori insistirao da Lukić "zastupa Mladića i da veće ne može na prazno da donese odluku da li će odobriti da im se optuženi obrati".

U raspravi je razjašnjeno da je Mladić "hteo da upozna veće sa pismom zatvorskim vlastima", a da je primerak pisma ostao u Pritvorskoj jednici.

Sudija Ori je zaključio da najpre odbrana treba da se upozna sa sadržajem pisma, a kada se i sami sa njim upoznaju, sudije će "odlučiti da li je problem u njihovoj nadležnosti".

Suđenje generalu Mladiću nastavljeno je najpre na sednici zatvorenoj za javnost, saslušanjem zaštićenog svedoka koji je juče počeo da daje iskaz.

U popodnevnom delu suđenja nastavljeno je svedočenje Erin Galager, istražiteljke u kancelariji tužilaštva. Njen iskaz je počeo 1. marta, posle čega je u Mladićevom predmetu određena jednomesečna pauza.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Ministar Lončar obišao Klinički centar Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA