Film "Led" biće prikazan članovima SANU

 
  • 2

Pored projekcije pred članovima SANU, film "Led" je uvršten i u zvaničnu selekciju jednog prestižnog filmskog festivala, čije se ime za sada drži u tajnosti

Ostvarenje "Led" rediteljke Jelene Bajić Jočić biće prikazan članovima Srpske akademije nauka i umetnosti i učesnicima velikog naučnog skupa koji se 17. i 18. aprila održava u SANU pod naslovom "Perspektive srpskog sela", najavila je producentska kuća "Contrast Studios".

Film "Led" je rađen prema scenariju Radoša Bajića, a na temeljima istoimene monodrame iz 1976. godine i već je bio prikazivan u bioskopima i na prvom programu RTS-a.

Pored učešća na nastupajućim domaćim filmskim smotrama, producent "Contrast Studios" je u pregovorima sa mnogim festivalima u svetu koji su pokazali interes da "Led" prikažu u okviru svojih zvaničnih selekcija.

Poetična priča o propadanju sprskog sela uvrštena je u zvaničnu selekciju festivala "Zlatni vitez" koji se u drugoj polovini maja održava u Rusiji.

Producent je saopštio i da je "Led" uvršten u zvaničnu selekciju jednog prestižnog evropskog filmskog festivala, čije ime, zbog propozicija i pre zvaničnog objavljivanja od strane direkcije manifestacije nisu u mogućnosti da saopšte.

(Telegraf.rs)

Video: Spektakl na nebu, veličanstveni defile i poslednja reč vojne tehnike u Batajnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko

    16. april 2013 | 11:56

    O trenutnoj Vladi Srbije mislim sve najgore, o postojecem ministru kulture mislim dva puta gore nego o samoj Vladi, ali posle gledanja serije Led podrzavam odluku da se u budzetu Srbije za kinomatografiju Srbije ne odvoji ni jedan jedini dinar! Greh je uzeti od ovog osiromasenog naroda (i drzave) i jedan jedini dinar (a ne milione i milione) za nesto ovako sto se tesko moze nazvati filmom/serijom... da se posluzim jezikom koriscenim u "Ledu", ne plase li se "tvorci" ovog filma (i serije) vecnog prokletstva jer su spiskali ogromne narodne pare na - nista!!! Da su protagonisti ovog nazovi filmskog dela imali iole mozga, kupili bi 200 grama kafe nekoj nasoj baki (kojih na srecu jos ima zivih) da im verodostojno pokaze kako se znje psenica...a i da im pripovedi o srpskoj tradiciji u kojoj se uvek znalo "ko kosi, a ko vodu nosi"...pa bi po obicaju majka zela, a sin vezivao snopove i slagao u krstine....Zali boze i jednog dinara, uzetog iz budzeta za ovaj film...

  • Bojan

    16. april 2013 | 15:10

    Tuga, užas i tragedija.. Odgledao sam dve epizode i to je dve previše. Neviđena glupost!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA