RUSIJA: Beba preko transfuzije zaražena virusom HIV

 
  • 3

Lekari dečje bolnice u Sankt Peterburgu slučajno su zarazili jednu šesnaestomesečnu bebu virusom HIV. Do greške je došlo pošto lekari nisu znali da je serija krvi za transfuziju još bila u karantinu

Lekari u Rusiji slučajno su virusom HIV zarazili jednu šesnaestomesečnu bebu tokom transfuzije krvi, saopštili su danas istražitelji, otvarajući krivičnu istragu u vezi sa ovim slučajem.

Beba, za koju mediji navode da se zove Danijela, primila je krv u dečjoj bolnici u Sankt Peterburgu, naveo je gradski istražni komitet.

Za krvično delo koje podrazumeva činjenja koja mogu biti opasna po decu zaprećena je maksimalna kazna od šest godina zatvora.

Beba je morala da primi transfuziju posle operacije zbog upale trbušne maramice, do koje je došlo jer je progutala šest magneta, koji su se nalazili na igrački, prenela je agencija AFP.

Do greške je najverovatnije došlo pošto lekari nisu znali da je serija krvi za transfuziju još bila u karantinu, javili su ruski mediji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zacudjen

    15. april 2013 | 23:55

    Kako je mogyce da se uopste takva krv pojavi u bolnici, koliko se ja razumem u sve to krv prvo treba da prodje razne testove i razna preciscavanja dok dodje do osobe kome je potrebna

  • Alex

    15. april 2013 | 23:13

    Dobro pitanje ...

  • Lud Zbujen

    15. april 2013 | 22:10

    A kako su mogli da uzmu od hiv zarazeenog krv?!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA