Velika akcija hapšenja narko-dilera u regionu!

 
  • 2

Reč o akciji "Šetač" i ona se odnosi na razbijanje dobro organizovane grupe koja sa bavila trgovinom narkoticima, između ostalog, i genetski modifikovanom marihuanom-skankom

MUP Republike Srpske i policijske službe u regionu u jutarnjim časovima započele su sa velikom međunarodnom akcijom protiv pripadnika međunarodne organizovane kriminalne grupe i narko-dilera.

Banjalučke "Nezavisne novine" saznaju da je reč o akciji "Šetač" i ona se odnosi na razbijanje dobro organizovane grupe koja sa bavila trgovinom narkoticima, između ostalog, i genetski modifikovanom marihuanom-skankom.

Ministar unutrašnjih poslova RS Radoslav Jovičić potvrdio je da se akcija sprovodi u Republici Srpskoj, Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Albaniji.

Mirna Šoja, portparol MUP-a RS, izjavila je da je akciju pokrenuo MUP RS i da je u njoj za sada na terotoriji više zemalja uhapšeno 50 osumnjičenih dilera.

U akciji je zaplenjeno ukupno 350 kilograma skanka, pola kilograma heroina i veća količina naoružanja i eksploziva.

U RS se, kako je potvrđeno "Nezavisnim", akcija sprovodi na području Hercegovine.

U "SVITANJU" UHAPŠENO 7 OSOBA

U zajedničkoj akciji MUP-a RS i FBiH kodnog naziva "Svitanje" juče je uhapšeno sedam osoba osumnjičenih za trgovinu drogom i oružjem.

"Nezavisnim" je potvrđeno da su uhapšeni Emir Tabaković iz Zenice, Darko Šatara, Zoran Varešković, Viktor Krišto i Almir Kurić, svi iz Busovače.

Na teritoriji RS uhapšeni su Pero Savić i B. D., obojica iz Šipova.

- Ove osobe su, delujući kao organizovana grupa u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, u dužem periodu nabavljale opojnu drogu od P. S., te je potom prodavale zavisnicima na području Srednjobosanskog kantona i šire - saopšteno je iz FUP-a.

Pero Savić iz Šipova, koji je označen kao organizator i glavni dobavljač dilerske grupe, od ranije je poznat policiji, a važi za jednog od "jačih" biznismena u Šipovu.

Savić je od ranije poznat policiji, a zbog sličnih krivičnih dela Okružni sud u Banjaluci ga je pre nekoliko godina osudio na tri i po godine zatvora.

OSIM DROGE PRONAĐENO I ORUŽJE

Izvor blizak istrazi objašnjava da je akcija "Svitanje" i počela hapšenjem Savića.

- Savić je upao u policijsku zasedu tokom prevoza droge drugim osumnjičenima na području Travnika. Savić je inače vlasnik većeg broja privatnih objekata, lokala i restorana na području Šipova - objasnio je izvor. Tokom pretresa Savićevih objekata policija je zaplenila i 5.000 evra.

Izvor blizak istrazi potvrdio je da je u akciji kojom rukovodi Tužilaštvo Srednjobosanskog kantona zaplenjena određena količina heroina i marihuane i veća količina naoružanja.

- Istraga je trajala pet meseci, tokom kojih su praćene aktivnosti svih osumnjičenih, nakon čega se krenulo u akciju hapšenja - kažu u policiji.

Tokom akcije pretreseno je 15 lokacija na području Srednjobosanskog i Zeničko-dobojskog kantona, te Šipova.

Na ovim lokacijama, osim heroina i marihuane, zaplenjena je i veća količina oružja koju su posedovali osumnjičeni.

Osumnjičeni Tabaković je tokom hapšenja pokušao da upotrebi oružje, ali su ga specijalci savladali i uhapsili.

Tabaković je poslednjih godina u više navrata bio meta policijskih akcija, te je više od godinu i po proveo u pritvoru.

Između ostalog, 8. decembra 2008. godine bio je u društvu rođenog brata Amara kada je ovaj u centru Zenice likvidirao Damira Imamovića (30) i teško ranio Gorana Serdarevića (51).

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto -ilustracija)

Video: Nusret Heljo, volonter iz Sarajeva: "Prvi smo ušli u selo u kome je stradala trudnica"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • prcko

    12. april 2013 | 20:23

    zatvaraj bandu

  • dačo

    12. april 2013 | 12:47

    E pa Saviću čestitam ti i želim ugodne trenutke u KPD u Zenici. Nalazim da će mu država oduzeti svu pokretnu i nepokretnu imovinu pa nek onda nema čemu ni da se raduje kad iziđe sa mardelja. No kakve su nam države i pravosuđe vjerujem da od toga neće bit' ništa... Biće Sava za par dana opet po čaršiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA