HANDKE: Volim Srbe zato što su tragičan narod!

 
  • 2

Austrijski pisac nakon primanja nagrade "Momo Kapor" izjavio da se nada da pred Srbima nije tragičan politički izbor, kao i da pri narednom putovanju na Kosovo ne planira ni o čemu da piše, osim možda nešto o "mačkama i lisicama"

Austrijski pisac Peter Handke, kojem je uručena nagrada za književnost "Momo Kapor", nakon čega ga je odlikovao predsednik Srbije Tomislav Nikolić,  izjavio je da su Srbi tragičan narod, ali da ih on baš zato voli, pišu "Vesti".

Preuzimajući plaketu od Matije Bećkovića u punoj sali Skupštine grada, Handke je pročitao tekst posvećen Kaporu, podsećajući da je reč o čoveku koji je "stvarao od jezika muziku".

Na pitanje kada će ponovo otići na Kosovo, književnik je rekao da se nada da će to biti u vreme berbe, na jesen, dodajući da ovoga puta neće pisati o tamošnjoj situaciji.

- Ne želim da pišem. Možda nešto pribeležim o mačkama, lisicama - bio je kratak Handke.

Trenutni politički izbor pred kojim se Srbija nalazi nije želeo detaljno da komentariše:

- Nadam se da izbor koji je pred vama neće biti tragičan za vas. Vi ste tragična nacija. Ali ja volim tragične nacije - objasnio je u svom duhu Handke, dodajući da Srbi nemaju slobodnu volju i da su zatvorenici, jer ih je uhapsio svet koji nema vrednosti.

(Telegraf.rs / Izvor: Vesti)

Video: Pantelić: Veliko mi je zadovoljstvo što je će legat Stojkovića postati deo stalne postavke

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Илија Чворовић

    10. april 2013 | 00:46

    Последње речи из његовог говора да су Срби затвореници јер их је ухапсио свет су делимично тачне јер сам свет је заробљен и стављен под управу једне мале групе људи - циониста, а са светом и ми сами...

  • chazy

    10. april 2013 | 03:20

    ajmo sad malo konspiracijskih teorija...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA