"Tramvaj zvani želja" večeras u 20 h na Banovom brdu!

 
  • 0

Ova predstava proglašena je za najbolju na ovogodišnjem festivalu "Živka Matić" u Požarevcu, a Nevena Rakočević, koja igra Blanš, proglašena je najboljom glumicom festivala

Pozorište "Kreativni haos" iz Smedereva izvešće 7. aprila u 20 časova, u bisokopu "Palas Šumadija" na Banovom brdu, predstavu Tenesija Vilijamsa "Tramvaj zvani želja" u režiji Nevene Rakočević.

Predstava prati život Stenlija i Stele Kovalski, kao i njihovih prijatelja u trenutku kada im u posetu stiže Stelina sestra Blanš. Posle gubitka plantaže u Misisipiju, Blanš dolazi kod sestre u Nju Orleans da se odmori i pokuša da sredi svoj život. Koliko je malograđanski nastrojeno predgrađe ovog grada spremno za jednu ženu koja živi poeziju koju čita i pokušava na javi da odsanja svoje snove, videćemo kroz predstavu.

Ovo je vanvremenska priča o nama samima i svetu u kome živimo. Koliko u njemu ima mesta za književnost, poeziju, muziku? Kako će biti shvaćena ili ne osoba koja dozvoljava sebi da se prepusti "nežnijim osećanjima"? Hoće li je samleti surovi konformizam ili će ipak naći tračak svetlosti za sebe?

Ova predstava proglašena je za najbolju predstavu na ovogodišnjem festivalu "Živka Matić" u Požarevcu, a Nevena Rakočević, koja igra Blanš, proglašena je najboljom glumicom festivala.

U predstavi igraju i Miloš Živković, Nevena Martić, Stefan Nikolić, Đorđe Branković, Vanja Vujović, Miloš Trajković, Tomislav Jelesijević, Vukašin Andrijević, Ivan Bajčić, Katarina Đurić, Miloš Antić, Marijana Zlatković, Nina Popov. Scenograf je Goran Rakočević, majstor tona Vladimir Rapajić, a majstor svetla Zoran Ivanović.

(Telegraf.rs)

Video: Pantelić: Veliko mi je zadovoljstvo što je će legat Stojkovića postati deo stalne postavke

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA