HEROJI: Trče od Odese do Dubrovnika za decu žrtve trgovine

 
  • 2

Trojica trkača pokušaće da skupe 150.000 britanskih funti (177.000 evra) za udruženje "Love 146", koje se bori protiv trgovine decom i njihovog iskorišćavanja

Maratonci  iz Londona Rob Martino, Tom Stenklif i Gaj Haking počeli su 31. marta da trče maraton "Trka za ljubav 1.000", iz Odese u Ukrajini do Dubrovnika i Cavtata, u cilju prikupljanja sredstava za borbu protiv trgovine decom.

Kako je saopštila Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije, mladići su krenuli u trku sa ciljem da za 30 dana kroz istočnu Evropu pređu 39 maratonskih dužina.

Cilj projekta je da se prikupi 150.000 britanskih funti (177.000 evra) za udruženje "Love 146", koje se bori protiv trgovine decom i njihovog iskorišćavanja. Novac će biti iskorišćen za izgradnju kuće u Velikoj Britaniji koja će pružati stručnu pomoć deci žrtvama trgovine ljudima.

Trkačima će se tokom maratona na različitim etapama pridružiti i drugi učesnici iz Evrope.

Trojica mladića će sa juga Ukrajine trčati kroz Moldaviju, Rumuniju, Makedoniju, Kosovo, Crnu Goru i BiH, u Dubrovnik nameravaju da stignu 3. maja, a u Cavtat narednog dana.

(Telegraf / Tanjug)

Video: Otvoren Sajam pirotskog sira i kačkavalja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srdjan

    6. april 2013 | 02:49

    Valjda u Cavtat pa narednog dana u Du rovnik, posto idu iz Crne Gore a Cavtat je pre Dubrovnika.

  • Илија Чворовић

    6. april 2013 | 01:09

    Леп гест само не знам на који начин они мисле да подигну кућу у Лондону за 150.000 фунти, за те паре не можеш ни гарсоњеру да купиш у Лондону... Нек им је Бог на помоћи

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA