Šta će Putin posle politike?

- Veoma volim pravo, volim književnost i računam da ću uspeti da se bavim tim pitanjima. Možda i nekim drugim javnim, sportskim... - kaže aktuelni ruski predsednik

  • 5

Predsednik Rusije Vladimir Putin, koji je skoro 14 godina na najvišim rukovodećim položajima u zemlji, planira da se posle povlačenja iz politike bavi pravom, književnošću, sportskim i društvenim projektima.

-  Očekujem da ću posle okončanja poliltičke aktivnosti i državne delatnosti imati mogućnost da se bavim i nekim drugim pitanjima i problemima. Veoma volim pravo, volim književnost i računam da ću uspeti da se bavim tim pitanjima, ali možda i nekim drugim javnim, sportskim... - rekao je Putin u intervjuu nemačkom TV kanalu ARD, uoči posete Nemačkoj 7. i 8. aprila.

Na pitanje da li planira da se i dalje kandiduje za funkciju šefa države ili razmatra neke druge varijante, Putin je rekao da "svaki normalan čovek uvek zagleda na neki horizont".

- Nisam ni blizu najdugovečniji u politici. U evropskoj politici postoje ljudi koji su mnogo duže od mene bili na najvišem mestu i radili duže nego što radim ja sada, i u Evropi, i u Severnoj Americi, uzgred, i u Kanadi - rekao je Putin.

Putin je od 2000. do 2008. godine bio u dva uzastopna mandata predsednik Rusije, od 2008. do 2012. godine je bio premijer, a u martu 2012. je treći put izabran za šefa države na šest godina.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ha ha ha

    5. april 2013 | 22:07

    toliko je ukrao da ce uzivati..... a sta bi drugo. i ja bi tata sine.....

  • русија

    6. april 2013 | 06:47

    путин један једини !

  • Neću

    6. april 2013 | 07:46

    Ja bi mu dao da vlada celim svetom doživotno. Da smo mi imali Putina mnogo bi nam bolje bilo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA