UPOZORENJE: Mejl po kojem ste dobili nasledstvo je prevara! (FOTO)

Na mejl adrese širom Srbije stiže poruka u kojoj se navodi da ste nasledili 8,5 miliona dolara od rođaka koji je stradao u velikim poplavama 2010. godine, a radi se zapravo o prevari

  • 8

Upozoravamo čitaoce Telegrafa na mejlove koje mogu da dobiju najčešće u "spamu". Kada je na službeni mejl Prekršajnog suda u Beogradu stigao imejl poslat iz afričke države Benin, jedan od zaposlenih, na čije ime je bio on adresiran, pomislio je da ga je Bog konačno pogledao i da će do kraja života živeti bez brige i novčanih problema.

Naime, u mejlu advokatske kancelarije iz Benina stoji da je rođak našeg čoveka stradao u velikim poplavama 2010. godine i da je iza njega na računu lokalne ekspoziture velike evropske banke ostalo nasledstvo od 8,5 miliona dolara.

Pokojni muškarac bio je bivši direktor naftne kompanije u Beninu, navodi se u mejlu. Zatim, advokatska kancelarija predlaže čoveku zaposlenom u beogradskom sudu da oni preuzmu slučaj tokom sudske ostavinske rasprave i da 8,5 miliona dolara na kraju podele na ravne časti.

Advokati iz Benina traže od našeg čoveka da im dostavi dodatne lične podatke zbog dalje komunikacije.

Međutim, radnik u Prekršajnom sudu ubrzo je shvatio da nešto ne štima, jer niko od bliže i dalje rodbine nikada nije čuo za bogatog rođaka koji je živeo u Africi ili je bio direktor naftne kompanije.

Na internetu je utvrđeno da ne postoji direktor sa identitetom navedenim u imejlu, ali da postoje naftna kompanija, banka, kao i advokatska kancelarija sa drugim brojem telefona.

Daljim četovanjem ustanovili smo da je mejl gotovo iste sadržine upućen na još nekoliko adresa u Evropi. Obuzeti sumnjom, ljudi su na globalnoj mreži pokušali da saznaju da li je u pitanju prevara, jer je u daljoj komunikaciji od "budućeg bogataša" tražen broj bankarskog računa i odmah uplata od nekoliko hiljada evra ili dolara na ime određenih troškova i taksi.

Naš čovek je brzo shvatio da može biti prevaren i odustao je od svake komunikacije sa Beninom. Mi upozoravamo sve građane Srbije da obrate pažnju na mejlove slične sadržine i da dobro razmisle o mogućim posledicama po njihove račune.

(E. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jumbo

    5. april 2013 | 20:48

    Та превара је толико cтара фора. Има много паметнијих и опаcнијих cпамова

  • Dada

    5. april 2013 | 21:53

    Ma daj, to vec godinama kruzi po netu. Nista novo. Da li neko uopste moze da nasedne na ovakve gluposti??? Kakvih sve prevara ima, ovo je jos i nebitno.

  • Илија Чворовић

    6. april 2013 | 01:17

    Па ја сам их се напримао за последњих 10 година... Сваком од њих сам поменуо мајку и ближу родбину у повратном маилу.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA