Top 12 zatvorskih bandi u Americi! (FOTO)

 
  • 0

U najvećoj svetskoj supersili postoji veliki broj bandi, ali samo neke uspevaju da "drže" ilegalne kanale droge, oružja, da upravljaju kockarnicama i uličnom prodajom droge, čak i iza rešetaka. Dominiraju Meksikanci, ali ima i belih Amerikanaca

Bande Meksika i Amerike oduvek su bile izuzetno povezane, a putevi droge između dve zemlje veoma razvijeni. Njihove poslove čuvari reda ne uspevaju da poremete, čak ni ukoliko je većina pripadnika bande u zatvoru. Štaviše, iza rešetaka oni uspevaju da zarade milione i upravljaju putevima droge.

U SAD postoji mnogo bandi, ali samo neke uspevaju da "drže" ilegalne kanale droge, oružja, da upravljaju kockarnicama i uličnom prodajom droge, čak i pod ovakvim okolnostima.

Predstavljamo vam neke od najsurovijih zatvorskih bandi ovog dela sveta.

12."Naša porodica"

Banda poznata po brutalnom nasilju potiče iz zatvorskih jedinica Kalifornije, broji 250 članova i više od 100 saradnika.

Njihovi podređeni poznatiji kao "Nortenjosi" imaju više od 1.000 članova u centralnoj i zapadnoj Kaliforniji.

Banda zarađuje iznuđivanjem, kao i distribucijom kokaina, heroina i kristal meta, kako unutar tako i van zatvora.

Gotovo svi su osuđeni za ubistva i pljačke.

11."Familija Crna gerila"

Ovu bandu osnovao je Džordž "Crni Panter" Džekson 1966. godine u zatvoru u Kaliforniji i broji između 100 i 300 članova, a ima na hiljade saradnika.

Odlično su organizovani,imaju vođu i centralni komitet. "Operišu" uglavnom po Kaliforniji i Merilendu.

Najveće prihode stiču trgovanjem kokaina i heroina lokalnim meksičkim dilerima droge, koji su takođe osuđivani za krađu kola, provale, pucnjave i ubistva.

10. "Udruženi mrtvaci"

Bandu su stvorila tri robijaša 1980. godine u merilendskoj zatvorskoj jedinici, a danas broji 370 članova i na hiljade saradnika.

U 2006. godini počeli su da regrutuju članove u Virdžiniji. "Mrtvaci" su tada započeli i da potiskuju manje bande i sada su najveća zatvorska organizacija u Merilendu.

Članovi služe zatvorske kazne za naručena ubistva, zastrašivanje, nasilje i šverc narkotika.

9."Meksička mafija" poznata i kao "La Eme"

Formirana u zatvorima Kalifornije 1950. godine, danas broji 400 članova i više od 1.000 saradnika.

Članovi su uglavnom Amerikanci meksičkog porekla. "La Eme" je veoma moćna banda Kalifornije. Zarađuju kontrolišući kockarnice i prostituciju u zatvoru, a van zatvora diluju heroin, kokain i marihuanu.

8. "Državni neprijatelji broj jedan"

Ova banda broji 500 članova i organizacija su koja ponajviše širi "moć belaca" po američkim zatvorima.

Kao i mnoštvo belačkih grupa, zarađuju dilujući metamfetamin.

Takođe, učestvovali su u napadima, pokušajima ubistava, ubistvima, provalama i krađama identiteta.

7. "Braća latinski pistolerosi"

"Pistolerosi" broje oko 1.000 zatvorskih članova, a formirani su u blizini Lareda u državi Teksas 1980. godine.

"Braća" su u bliskim odnosima sa meksičkim narko-kartelima i uključeni su u šverc velikih količina kokaina i marihuane iz Meksika u SAD.

6. "Meksikanemi"

Poznati i pod pseudonimom "Teksaška meksička mafija" formirana je 1980. godine u teksaškom zatvoru i čine je uglavnom Meksikanci i Teksašani, njih 2.000.

"Meksikanemi" vode ogromne poslove trgovine drogom, uključujući kokain, heroin, ekstazi, marihuanu i met u jugozapadnom delu zemlje, posebno Teksasu.

Njeni članovi tesno su povezani sa meksičkim kartelima.

5."Teksaški sindikat"

Ova organizacija ima 1.300 članova i više od 10.000 saradnika i uglavnom je čine meksičko-američki zatvorenici. Banda je oformljena 1970. godine u kalifornijskom zatvoru Folsom.

Aktivni su na obe strane granice, i u Meksiku i u SAD. Krijumčare marihuanu, heroina, kokaina i meta iz Meksika u SAD kako unutar zatvora tako i van njih.

Grupa je upletena u iznude, prostituciju, nelegalno kockanje i ubistva. Članovi koji su u zatvoru od svih poslova dobijaju po 10 odsto od ukupne zarade na ulici.

4. "Bario Asteka"

Jedna od najagresivnijih bandi broji 2.000 članova i najaktivnija je u zatvorima države Teksas, kao i jugoistočnom delu Novog Meksika.

Njeni članovi povezuju se često sa meksičkim narko kartelima, a najveće prihode ostvaruju trgovinom heroina, kokaina i marihuane iz Meksika u SAD, koju distribuiraju kako van, tako i unutar zatvora.

Članovi služe kazne za švercovanje imigranata, napade, krađu kola, provale, iznude, pretnje, otmice, pljačke i zloupotrebu oružja.

3. "Naci niski jahači"

"Naci" broji između 1.000 i 5.000 članova i banda su belaca koja vlada zatvorima oko Pacifika.

Članovi koji u svojim biografijama imaju istoriju zloupotrebe droge i dilovanje meta, kao i manjih količina heroina i marihuane.

"Naci" su bili učesnici u mnoštvu oružanih pljački, napada smrtonosnim oružjem, ubistvima i pokušajima ubistava, prevara, pranju novca.

2. "Njeta"

Jedna od najvećih i najnasilnijih bandi u Americi broji oko 7.000 članova u Porto Riku i 5.000 članova u SAD.

Ovi zločinci "vladaju" van i unutar zatvora u 36 zemalja i devet država.

"Njeta" najviše prihoda ubira krijumčarenjem kokaina, heroina, marihuane, LSD-ja, ekstazija i metafetamina.

Takođe članovi ove bande činili su provale, pucnjave, iznude, pljačkanje, zastrašivanje i krađe automobila.

1. "Arijevsko bratstvo"

"Arijevci" broje oko 20.000 članova i izuzetno su nasilni. Blisko su povezani sa "La Eme", s obzirom na to da su obe bande u lošim odnosima sa "Familijom crna gerila".

Banda je aktivna na području jugozapadnog dela Amerike, ali i dalje se širi. FBI procenjuje da "Arijevci" čine manje od jednog procenta zatvorenika, ali da su odgovorni za više od 18 odsto ubistava iza rešetaka.

Banda zarađuje dilujući kokain, heroin, marihuanu, metamfetanim u zatvoru i na ulicama.

(M. R. / Izvor: The U.S. Department of Justice)

Video: Stop rasizmu! U Beogradu održana šetnja sa porukom u znak sećanja na ubistvo Roma Dušana Jovanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA