Svaki treći auto u Srbiji "ubica" na putu

 
  • 7

Čak 600.000 vozila staro je preko 15 godina, a 37 odsto automobila ima neispravne kočnice

U prva tri meseca ove godine, u Srbiji je prodato manje od 4.000 novih automobila, dok je prošle godine ukupno prodato 22.000 vozila.

Istovremeno, uvezeno je 108.000 polovnih kola pa ne čudi da je prosečna starost našeg voznog parka 15 godina.

Od oko 2 miliona vozila, koja se kotrljaju našim drumovima, mlađe od pet godina je nešto više od 200.000, dok je onih, starosti veće od 15 godina, čak 600.000. Četvorotočkaša starijih od 25 godina ima čak 180.000!

Još zabrinjavajući podatak je da je oko 36 odsto automobila neispravno, pri čemu 37 odsto ima neispravne kočnice, a 13 odsto upravljački mehanizam.

(Telegraf.rs/ Izvor: Večernje novosti)

 

Video: Službeni glasnik predstavio "Veliki atlas Srbije", kapitalno delo naše zemlje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • alexa

    3. april 2013 | 01:02

    I sta ste hteli reci?!? Pa narod da ima posao i dobre plate sigurno nebi vozio jugica starog 20 godina bez klime leti na visokim temperaturama i zimi bez grejanja nego bi lepo otisao u salon:Dobar dan hocu jednog Minija ful oprema i molim vas crn posto mi ova siva boja nesto ne lezi na njemu,evo pare su tu kes naravno za sat ce biti sve gotovo hvala lepo i dovidjenja, a ne da ujutro kad krenem na posao gledam kazaljku od goriva i rezervu koja sija skoro stalno pitam se samo kako ta sijalica nikako da pregori a ove na farovima bar jedna mesecno, a usput auto odrzavam dobro sto se tice ispravnosti moram zbog sebe deteta i drugih u saobracaju zato mi sijalica od rezerve izbi oci a metalni kanister sa gorivom u garazi obavezno za hitne slucajeve,sve se moze srediti bez obzira na starost automobila vi gledate starost a kako Ameri sredjuju i voze aute iz 60'tih i jos se ponose hehe doduse sigurno imaju pored njega i jos jedan novi, nego da narod ima posao plate lagodniji zivot pa da vidite kakvi bi se auti vozili mada kakvi su putevi greh je i voziti novi auto

  • Boki

    3. april 2013 | 01:23

    Sve to stoji da je tako, ali da su to ubice na tockovima nije tacno. Ubice su novi automobili bahatih bogatasa i kriminalaca koji ne postuju nikakve propise. A ovom jadniku ako jedan tocak ne koci koliko je propisano on ce se pomocu ostala tri nekako bezbedno zaustaviti jer se plasi kazne i postuje ogranicenja brzine.

  • Raša

    3. april 2013 | 01:45

    Koja je poruka ovog članka? Zaista ne znam šta je poenta. Novca nema za nove automobile, tj. samo mali broj ljudi ima, a starost vozila nije merilo sigurnosti, već je održavanje. Stvarno je članak bez početka i kraja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA