Tornado pogodio Banat i oštetio 100 kuća! (FOTO) (VIDEO)

 
  • 2

Nevreme tokom Uskrsa napravilo je ogromnu štetu u banatskom selu Torda u opštini Žitište. Ljudskih žrtava nema, a materijalna šteta je ogromna jer je veliki broj kuća ostao bez krova

Tornado koji je pogodio Banat u vreme Uskrsa napravio je ogromnu štetu u banatskom selu Torda u opštini Žitište, a veliki broj kuća ostao je bez krovova - jak vetar iščupao je drveće i okretao prikolice. Ljudskih žrtava nema, a materijalna šteta je ogromna.

Na teren su izašla i komunalna preduzeća iz opštine Žitište, policajci, vatrogasci i ekipe EDB-a, kao i komisija za procenu štete.

- Sreća je da niko nije povređen, niti je stradao. Ovako nevreme se u Tordi ne pamti. Proglašeno je i vanredno stanje. Do sada je štetu prijavilo 80 domaćinstava, a oštećeno je oko 100 objekata. Uglavnom su stradali krovovi, garaže, obarano je drveće, kidani električni vodovi i nosači, a štete su milionske - kaže Janoš Dobai, predsednik mesne zajednice Torda.

Kako kaže, već se radi na sanaciji krovova da ne bi došlo do većih oštećenja usled padavina.

- Opština Žitište je hitro reagovala, a stiže i pomoć u građevinskom materijalu, pre svega u crepu, ali i ceradama. Činimo sve da stanje normalizujemo - kaže Dušan Milićev, predsednik Opštine Žitište, ali i dodaje da je neophodna i hitna pomoć iz pokrajine i republike.

Torda ima 1.400 stanovnika, a naseljena je mađarskim življem. Nepogoda ih je zadesila na dan Uskrsa, koji je slavilo celo selo.

(Telegraf.rs)

Video: Kako Beograđani nazivaju ovaj park: Neki se stide da izgovore ime!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Strahinja

    2. april 2013 | 12:21

    E da sam znao isao bih da gledam

  • Dutch

    2. april 2013 | 13:23

    Gospod ih upozorio da Vaskrs slave pogresnim danom. Iduce godine odeeee selo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA