SOKOBANJA: Devetoro đaka prvaka povređeno na ringišpilu, devojčica (7) operisana!

 
  • 6

Na izletištu "Borići" u Sokobanji popadale su korpe ringišpila na kojem su se nalazili učenici prvog razreda škole iz Kruševca. Policija privela vlasnicu i radnika zabavnog parka

Devetoro učenika prvog razreda Osnovne škole "Nada Popović" iz Kruševca, koji su bili na rekreativnoj nastavi, povređeno je danas na izletištu "Borići" u Sokobanji, kada su, kako Telegraf saznaje, popadale korpe ringišpila na kojem su se nalazila deca.

Prva pomoć je ukazana u Domu zdravlja Sokobanja. Sedmoro dece zbrinuto je na internom odeljenju Dečje klinike u Nišu, dok je jedno dete na kućnom lečenju.

Lekari niške Neurohirurške klinike okončali su dvoipočasovnu operaciju sedmogodišnje devojčice, koja je teško povređena kada ju je u glavu udarila korpa koja se otkinula sa ringišpila.

- Upravo smo okončali intervenciju, i mislimo da ona u ovom trenutku nije životno ugrožena. Dete je zadobilo težak prelom lobanje sa utisnućem koštanih fragmenata u mozak što je izazvalo ošećenje moždane kore i moždanih sinusa. Otklonili smo sve što bi njeno stanje učinilo kritičnim i nadamo se najboljem – saopštio je Ivan Stefanović, neurohirurg koji je obavio operativni zahvat.

Dragoljub Živanović, pomoćnik direktora Dečje klinike za hirurgiju i ortopediju rekao je da se ostali mališani dobro osećaju.

- Oni imaju posekotine, modrice i kontuzije, obavili smo dijagnostiku ali bez obzira što se radi o lakim telesnim povredama sva će deca do daljnjeg ostati u bolnici kako bismo propratili njihovo stanje – kazao je Živanović.

Do nezgode je došlo kada su popadale korpe sa ringišpila iz zasad nepoznatih razloga. Policija je zbog sumnje da su počinili krivično delo izazivanje opšte opasnosti privela vlasnicu zabavnog parka Valentinu Asanović i radnika u tom parku Sašu Ajdarevića.

U Sokobanji se na rekreativnoj nastavi nalazi 90 đaka OŠ "Nada Popović" i smešteni su u hotelu "Zdravljak".

Na putu prema Nišu je direktorka škole Jelena Ivanović i grupa roditelja.

Igor i Ana Filipović, roditelji povređenog Ognjena usplahireno su tražili svoje dete.  Ana je plakala sve dok mališana nije videla i uverila se da je zadobio samo čvorugu na glavi.

- Mnogo smo se potresli ali bez obzira na to smatramo da ne treba da krivimo ljude koji to nisu zaslužili. Učiteljica Dragana Ivanković, koja je bila sa decom, učila je i moju stariju kćer i znam da je izuzetno brižna i odgovorna.  Žena je doživela veliki šok, jer nije mogla da pretpostavi da će se ringišpil polomiti  – rekla je za naš portal Ana.

Njen suprug Igor je bio ogorčen što ih niko iz škole nije obavestio o ovom dogadjaju.

- Nije u redu da iz medija saznajem da mi je dete povređeno. Niko iz škole nam se nije javio, ne znam kada su mislili da nas obaveste  da su nam deca stradala. Smatram da je u pitanju ozbiljan propust i neko bi za to trebao da odgovara – ističe Igor.

Povređenu decu obišli su gradonačelnici Niša i Kruševca, Zoran Perišić i Bratislav Gašić koji su najavili da će sve učiniti kako bi se roditeljima omogućilo da budu uz svoju povređenu decu. 

(D.K / Telegraf.rs)

Video: Srpski spasioci krenuli u pomoć u BiH

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemam

    31. mart 2013 | 13:45

    Naravno kad kod nas nema adekvatne inspekcije.

  • нај српкиња

    31. mart 2013 | 16:19

    A inspekcije? Ccc bruka!

  • Roszka

    31. mart 2013 | 19:56

    Jao,Boze, a za koga je ringispil ako nije za decu od 7 god., jer ova od 13 god. uveliko izlaze I vode ljubav! To je samo bio nesreni slucaj i nista vise! Zelim im brz oporavak! <3

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA