Hrvatsku u EU predstavljaju "slavni Hrvati" Tesla, Tito, Tuđman i Severina!

U infografiku o Hrvatskoj povodom njenog ulaska u EU kao slavni Hrvati navode se NIkola Tesla, Tito i Franjo Tuđman, a tu je i detaljan prikaz u kontekstu sastava stanovništva, valute, jezika, vere itd.

  • 25

Politički list "Nova Evropa" objavio je infografik o Hrvatskoj povodom njenog ulaska u EU i kao slavne Hrvate naveo Nikolu Teslu, Tita i Franju Tuđmana.

List je predstavio zanimljivosti i znamenitosti države. Detaljan prikaz predstavlja Hrvatsku u kontekstu sastava stanovništva, valute, jezika, vere i slično, ali iznosi i podatke o turizmu - broj noćenja, broj ostrva, nacionalnih parkova, sunčanih dana u godini itd.

Takođe, infografik predstavlja i slavne Hrvate, od pronalazača Tesle, Fausta Vrančića, Slavoljuba Penkale i Ivana Vukića, preko političara Tita i Tuđmana i nobelovaca Leopolda Ružičke i Vladimira Preloga, pa sve do svetski poznatih sporista Gorana Ivaniševića, Janice Kostelić, Davora Šuker i Dražena Petrovića.

Zanimljivo je to što su u listu koji piše o Evropskoj uniji navedeni i drugi poznati i slavni Hrvati, među kojima su Ruđer Bošković, Ivan Meštrović, Marko Polo i pevačica Severina!

U nastavku, prenosi "Jutarnji list", predstavljena je hrvatska prirodna i kulturna baština i neki od proizvoda Hrvatske poznatih širom planete.

Za kraj, Hrvatska je predstavljena kroz niz zanimljivosti poput najmanje katedrale na svetu smeštene u Ninu, najmanjeg grada na svetu Huma, morskih orgulja u Zadru i činjenice da je Bela kuća izgrađena od bračkog kamena.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Filip

    30. mart 2013 | 16:20

    Sramota za Teslu. Covek uvek pricao da je Srbin!!!

  • Srpska Legenda

    30. mart 2013 | 17:27

    Kakvi bolidi tesla je hrvat koliko i spanac! :D Al to su hrvati prisvajaju sve srpsko jer nemaju nista svoje. Jedna jadna, bedna i iskompleksirana nacija! i sada ce ovaj comment dobiti pun k***c dislajkova jer vise vremena provode na nasim sajtovima nego na svojim to su ti kompleksi :D

  • D.M.

    30. mart 2013 | 17:06

    Jadna im majka u toj neravnopravnoj zajednici. Neka im je sa srecom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA