Dodik: Mirno ćemo se razići sa nedovršenom BiH

- Republika Srpska nalazi se u nedovršenoj i nemogućoj državi BiH i jedina logika je da se mirno raziđemo - kaže lider SNSD Milorad Dodik

  • 23

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik kaže da se Srpska nalazi u "nedovršenoj, nemogućoj" državi BiH i jedina logika je da se mirno raziđemo, ali za to još ne postoje uslovi.

Svoju tvrdnju je ponovio komentarišući podatak da Federacija BiH nije ispunila uslove za novu tranšu kredita Međunarodnog monetranog fonda (MMF), istakavši da i RS, "htela to ili ne", ima probleme i zbog drugog entiteta i države BiH, prenosi Fena.

- Budući da FBiH nije uspunila uslove MMF-a, biće blokirani aranžamani i za RS, i to može da izazove probleme i za našu poziciju - kazao je Dodik, i naveo da rešenje kako preduprediti moguće probleme u RS traže na današnjem sastanku, koji je inicirala premijerka RS Željka Cvijanović.

Na njen poziv i ove subote se u zgradi Vlade sastao politički vrh SNSD, a osim Dodika, sastanku prisustvuju i potpredsednici stranke Igor Radojičić, Nada Tešanović i Nikola Špirić, kao i član Izvršnog odbora Zoran Tegeltija i član Glavnog odbora stranke Željko Kovačević.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДАШОНИ

    30. mart 2013 | 14:10

    СЛОБОДА СРПСКОЈ, ЖИВЕЛА СРПСКА РЕПУБЛИКО

  • bajker bn

    30. mart 2013 | 15:11

    Tako je i vreme je kad moze kosovo i mi hocemo sa svojom bracom

  • Patriota

    30. mart 2013 | 14:07

    Ako kosovo ima pravo onda naravno I Srpska ima sva prava na samostalnost!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA