AFERA SARTID: Kolesaru određen pritvor!

Bivšem šefu kabineta ubijenog premijera Zorana Đinđica određeno je zadržavanje od 48 sati, a svoj iskaz pred sudijom, nije dao Goran Kljajević jer se protiv njega već vodi postupak

  • 1

Bivši šef kabineta premijera Zorana Đinđica Nemanja Kolesar došao je na saslušanje nešto pre 10 sati u zgradu Tužilaštva za organizovani kriminal, gde će biti ispitan u vezi sa spornom privatizacijom "Sartida", saznaje Telegraf.rs.

Kako saznaje naš portal Nemanji Kolesaru je nakon saslušanja određena mera zadržavanja u policiji u trajanju od 48 sati, dok svoj iskaz pred sudijom, Goran Kljajević nije dao jer se protiv njega već vodi postupak za ovo krivično delo.

Podsetimo, pripadnici Radne grupe Uprave kriminalističke policije juče su uručili pozive za saslušanje Nemanji Kolesaru i Goranu Kljajeviću u svojstvu osumnjičenih.

Policija postupa po zahtevu tužilaštva za proširenje istrage, a reč je o nastavku krivičnog postupka koji je počeo pre nekoliko godina pred Višim tužilaštvom u Beogradu.

Nemanja Kolesar osumnjičen je da je zloupotrebio službena ovlašćenja šefa kabineta predsednika Vlade, da je inicirao i svojim uputstvima naredio pokretanje stečaja i prenošenje mesne nadležnosti sa Trgovinskog suda u Požarevcu na Trgovinski sud u Beogradu kako bi se lakše kontrolisao stečaj.

Pod nadzorom Kolesara i Gorana Kljajevića stečaj je sproveden po hitnom postupku.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRBA

    30. mart 2013 | 12:43

    E otvorih pivo ovo treba zaliti da je nemanja konacno u cuzi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA