MONSTRUM: Vaspitač nasmrt pretukao dva đaka u kineskoj školi (VIDEO)

 
  • 0

Muškarac zaposlen u školi u Julinu, u jugoistočnoj provinciji Guangsi, navodno je udarao i teško povredio dečake u njihovoj spavaonici u sredu. Reč je o petacima, koji su preminuli nakon što su prebačeni u bolnicu

Vaspitač jedna škole na jugu Kine prebio je nasmrt svoja dva đaka, javili su danas državni mediji o najnovijem slučaju nasilja u kineskim školama.

Muškarac zaposlen u školi u Julinu, u jugoistočnoj provinciji Guangsi, navodno je udarao i teško povredio dečake u njihovoj spavaonici u sredu, prenela je agencija Sinhua, navodeći lokalne vladine izvore.

Dva đaka, obojica u petom razredu, umrla su nakon što su prebačena u bolnicu, navela je agencija. U izveštaju nije rečeno koliko godina su imali dečaci, ali u Kini u peti razred idu deca od 11 godina.

Policija je uhapsila napasnika i identifikovala ga u izveštaju samo po prezimenu Liu. Policija istražuje slučaj, navela je agencija.

U Kini je bilo dosta napada na đake u školama poslednjih godina. Juče je jedan napadač nožem ubio dvoje rođaka a zatim posekao 11 ljudi, među kojima šestoro dece, ispred jedna škole u kineskom poslovnom centru Šangaju.

Godine 2010. došlo je do serije surovih napada na decu u školama i u pet incidenata je ubijeno 15 dece i dvoje odraslih, a ranjeno više od 80.

Ti incidenti su naterali vlasti da povećaju mere bezbednosti u i oko škola i dovelo do više istraživanja uzroka takvih pojava, počinjenih uglavnom od nervno labilnih osoba.

U 2011. osmoro dece je povređeno kada je jedna žena sa mentalnim problemima, koja je radila u centru za dnevni borak u Šangaju, nožem počela da nasrće na decu.

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto-ilustracija)

Video: Otvoren Sajam pirotskog sira i kačkavalja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA