KIM DŽONG UN: Naređujem, pripremite se za napad na SAD!

 
  • 11

- U slučaju drske provokacije Amerikanaca, severnokorejske snage će morati bez milosti da udare na američki kontinent - poručio je lider Severne Koreje

Lider Severne Koreje Kim Džong Un naredio je pripreme za eventualni raketni napad na SAD i američke baze na Pacifiku, kao odgovor na vežbe američkih bombardera.

Naređenje je izdato posle sastanka Kima sa generalima, koji je noćas održan po hitnom postupku, javljaju agencije.

Priprema Pjongjanga za eventulani napad na američke ciljeve odgovor je na preletanje bombardera B-2, koji mogu da nose nuklearno oružje, u okviru združenih vojnih vežbi SAD i Južne Koreje koje su u toku, rekao je Kim Džong Un.

- U slučaju "drske" provokacije Amerikanaca, severnokorejske snage će "morati bez milosti da udare na američki kontinent... na američke baze na Pacifiku, uključujući Havaje i Guam, kao i one koje se nalaze u Južnoj Koreji - rekao je Kim, a prenela je državna agencija KCNA.

Većina stručnjaka procenjuje da Severna Koreja ne raspolaže tehnologijom koja bi omogućila da se gađaju tako udaljeni ciljevi.

Agencija AP navodi da pretnje ne znače da je izbijanje rata neizbežno, već da im je cilj da utiču na Južnu Koreju da ublaži svoju politiku, da se izdejstvuju direktni pregovori i pomoć od Vašingtona i da se osnaži mladi severnokorejski lider kod kuće.

Neimenovani južnokorejski izvori rekli su da je zabeleženo veće kretanje mehanizacije i ljudi kod severnokorejskih lansirnih rampi, javila je agencija Jonhap.

(Telegraf.rs / Beta)

Video: Otvoren Sajam pirotskog sira i kačkavalja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • The X Files

    29. mart 2013 | 10:08

    Ode sve u PLM.

  • Jogogo

    29. mart 2013 | 09:54

    Tetoristička organizacija "američka vojska" misli da može da se bahato ponaša dokle hoće.Kanda neće biti tako.

  • draza

    29. mart 2013 | 11:07

    Ajde kad ce zasvetli vasington , da se prekrstim uz rakijicu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA