Advokat Slobodana Miloševića bio je prevarant!

 
  • 0

Advokat Sadama Huseina, Roberta Mugabea, Osame bin Ladena i Slobodana Miloševića nije bio pravi advokat već prevarant, koji je varao svoje klijente za velike sume novca

Advokat Sadama Huseina i Slobodana Miloševića, Italijan Đovani di Stefano, nije bio pravi advokat već prevarant, odlučila je porota u sudu u Londonu.

Di Stefano (57), poznat kao "đavolov advokat", varao je svoje klijente za velike sume novca, a nije imao pravne kvalifikacije i nije bio registrovan da se bavi advokaturom ni u Italiji, ni u i Britaniji, preneo je Rojters.

Tokom suđenja, sud je čuo da je Di Stefano imao veze sa Miloševićem i Sadamom, kao i s predsednikom Zimbabvea Robertom Mugabeom i osnivačem Al Kaide Osamom bin Ladenom.

Na sudu je prikazan dokumentarac BBC-ja iz 2004. u kome on opisuje Sadama kao "finog momka".

Di Stefano se na snimku hvali da su od njega tražili da brani veliki broj ozloglašenih britanskih ubica, poput lekara Harolda Šipmana, poznatijeg po nadimku "doktor smrt", odgovornog za ubistvo najmanje 215 pacijenata tokom 23 godine.

Kraljevski sud u Sautvarku proglasio je Di Stefana krivim po 25 tačaka optužnice za obmanu, prevaru, pranje novca i krivotvorenje u periodu od 2004. do 2012, izvestila je britanska agencija Pres asosiejšn.

(D. Z. / Tanjug)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA