MAĐARSKA: Nevreme zaustavilo više od 700 kamiona

 
  • 1

Oko 600 kamiona čeka na parkingu u oblasti Lenti-Redič, a oko 100 kamiona se nalazi u blizini Letenje, duž auto-puta M7

Više od 700, uglavnom inostranih, kamiona zaustavljeno je u jugozapadnom regionu Zala u Mađarskoj zbog saobraćajnih restrikcija uvedenih zbog ekstremnih vremenskih uslova.

Auto-putevi M6 i M7 trenutno su zatvoreni za kamione teže od 7,5 tona.

Portparol Nacionalne agencije za upravljanje vanrednim situacijama Silard Bango izjavio je da oko 600 kamiona čeka na parkingu u oblasti Lenti-Redič, a da se oko 100 kamiona nalazi u blizini Letenje, duž auto-puta M7.

Zaposleni u ovoj agenciji i humanitarne organizacije dostavljaju hranu i tople napitke vozačima iz Slovačke, Poljske, Litvanije, Češke i Rumunije, od kojih je većina još u ponedeljak, 25. marta, morala da prekine putovanje.

Snežno nevreme zahvatilo je i jugozapadni okrug Somođ, gde je policija tokom noći iz zavejanih vozila spasla 52 ljudi, navodi MTI.

Ovo je druga snežna mećava u Mađarskoj ovog meseca. Sredinom marta, zbog snežnih nanosa, desetine oblasti bilo je odsečeno, a stotine automobila i autobusa, u kojima je bilo i državljana Srbije, bilo je zavejano na putevima.

(M. S.)

Video: Otvoren Sajam pirotskog sira i kačkavalja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nislija

    26. mart 2013 | 12:39

    Dopremaju tople napitke i pomazu,kao prosle nedelje,2 eura caj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA