Prvi susret novog i starog pape

 
  • 6

Papa Franja stigao je danas u papsku letnju rezidenciju Kastel Gandolfo, gde ga je dočekao njegov prethodnik, papa emeritus Benedikt XVI

Papa Franja stigao je danas u papsku letnju rezidenciju Kastel Gandolfo, gde ga je dočekao njegov prethodnik papa emeritus Benedikt XVI.

Ovo je prvi susret novog pape sa Benediktom XVI, koji nosi naziv "papa u miru".

Helikopter u kojem je bio rimokatolički poglavar napravio je dva kruga iznad papske vile pre nego što se spustio na heliodrom. Benedikt XVI, čije je svetovno ime Jozef Racinger, lično je dočekao papu po izlasku iz helikoptera.

U kapeli, gde su se pomolili zajedno, Benedikt je ponudio svom gostu tradicionalnu klupicu da klekne, kakvu koristi papa. Novi papa je odbio da je sam koristi, rekavši: "Mi smo braća", i njih dvojica su se zajedno pomolili na jednoj, preneo je AP.

Ispred vile na glavnom trgu okupilo se između 1.500 i 2.000 ljudi, koji su želeli da vide delić istorije, uzvikujući "Frančesko, Frančesko", što je papino ime na italijanskom.

Dvojica papa razgovaraće u biblioteci rezidencije, a planiran je zajednički ručak, izvestio je Si-En-En.

(Telegraf.rs / Agencije)

Video: Vozač dobio kutiju pa napravio ovaj potez: Snimak sa autobuske stanice koji niko nije video

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA