Srbi zovu "Mythbusterse" da reše mit o Kosovu!

Grupa mladih iz Srbije pozvala je na Fejsbuku junake popularne naučne emisije da im pomognu i razotkriju mit, te odgovore da li je Kosovo u Srbiji ili nije

  • 7

Grupa mladih iz Srbije pozvala je junake popularne naučne emisije "Mythbusters" da pomognu u rešavanju problema Kosova.

U pismu upućenom "bastersima", koje je osvanulo na Fejsbuku, ovi mladi Srbi navode da su gledajući emisiju "Mythbusters" videli kako ovi stručnjaci za specijalne efekte uspešno "razbijaju mnoge mitove", pa ih zato pozivaju da pokušaju da reše i ovaj problem.

Oni objašnjavaju kako u Srbiji svakodnevno možete čuti od političara i medija da je Kosovo deo Srbije, a mada to zvuči kao mit, većina Srba u to i veruje.

"Kada stignete u Prištinu, glavni grad Kosova, moraćete da razmenite novac u evre jer na Kosovu srpski dinari nisu u upotrebi."

Dalje u pismu se objašnjava da Kosovo ima svoje izbore, predsednika, premijera, vladu i administraciju, da imaju svoju zastavu i nacionalne praznike koji se ne slave u Srbiji.

U dopisu piše i da naši susedi - Hrvati, Makedonci, Crnogorci, kao i prijatelji iz SAD i drugih krajeva sveta tvrde da je Kosovo nezavisna država.

"Zato nam problem liči na mit, pa se nadamo da ćete nam pomoći da ga razotkrijemo", navodi se na kraju pisma "Mythbustersima" koje su potpisali: Maša, Ivan, Jasmina, Maja, Anita, Marko, Bojan, Ivana, Ana, Isidora, Đorđe, Vuk, Đurđa, Katarina, Ivan... članovi Inicijative mladih za ljudska prava.

Ostaje da vidimo da li će "Mythbastersi" Džejmi Hajnmen i Adam Sevidž uzeti naš slučaj u razmatranje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Haha

    21. mart 2013 | 15:46

    Ovo mora da su pisali ldpovci,antisrpski nastrojeni, uglavnom sastavljeni od nacionalnih manjina po Vojvodini...

  • sa

    21. mart 2013 | 15:36

    Nemojte se trositi evo ja cu Vam reci da Kosovo nije u Srbiji i da vekovni mit o srpskom Kosovu vise ne postoji.

  • русија

    21. mart 2013 | 16:40

    сигурно писали они организатори " параде срама "

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA