BOROVČANIN: U Srbiji 300.000 nezaposlenih mlađih od 30 godina

 
  • 4

- Mladi sa svojim idejama i energijama nikako ne mogu da budu problem ove zemlje, već ogromni potencijal koji treba da podržimo i da im damo šansu da preporode ne samo državu, već i privredu - istakao državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Nenad Borovčanin

Državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Nenad Borovčanin izjavio je danas da od 700.000 nezaposlenih u Srbiji 300.000 njih je mlađe od 30 godina. On je dodao da je jedan od prioritetnih ciljeva tog ministarstva zapošljavanje, samozapošljavanje i razvoj preduzetničkog duha kod mladih.

- Mladi sa svojim idejama i energijama nikako ne mogu da budu problem ove zemlje, već ogromni potencijal koji treba da podržimo i da im damo šansu da preporode ne samo državu, već i privredu - istakao je Borovčanin.

Ističući da je problem nezaposlenosti veliki problem u Srbiji, ali i u drugim zemljama širom sveta, zbog ekonomske krize, Borovčanin je rekao da je to problem sa kojim država i njene institucije moraju da se suoče i da ga rešavaju. Ministarstvo omladine i sporta će, prema njegovim rečima, pokrenuti niz akcija tokom cele godine kroz koje će osnaživati mlade, podsticati ih na preduzetnički duh i sopstvene biznise.

Takođe, u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje biće donet niz mera koje će olakšati poslodavcima da zapošljavaju mlade, poput oslobađanja od različitih dažbina, programa prvih šansi i volonterskih akcija, dodao je Borovčanin.

Fond za mlade talente pri ministarstvu, koji stipendira preko 2.000 mladih ljudi preko godine za studije u zemlji i inostranstvu, osnovao je za njih i Centar za karijerno vođenje i savetovanje, koji će im nakon školovanja pomoći da lakše upravljaju karijerama i lakše dođu do posla.

- Napravili smo savezništvo sa mnogim kompanijama i pozivamo ovom prilikom i druge kompanije da se pridruže kako bi mladima dali šansu - naveo je Borovčanin i istakao saradnju ministarstva sa kompanijom NIS-Gaspromnjeft i Elektrovojvodinom.

(I. M. / Tanjug)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vukašin

    19. mart 2013 | 21:32

    Jesi ti poplaćao sve što duguješ dok si bio bokser.? Ili još lažeš ljude?

  • dj

    19. mart 2013 | 18:38

    Bravo !

  • Ilija Čvorović

    20. mart 2013 | 02:08

    Nigde nisam video zvanične podatke o broju zaposlenih u državnim organima počev od opštinskog nivoa pa sve do Republike - to su sve džabolebovići koji uzimaju koru hleba iz usta ovom napaćenom narodu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA