Diković: Vojnici, nastavite slavnu tradiciju svojih predaka

 
  • 0

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije rekao je na svečanosti u Bujanovcu, povodom ispraćaja kontigenta vojske u multinacionalne operacije UN na Kipar i u Liban, da naši vojnici na taj način nastavljaju tradiciju svojih predaka

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković izjavio je danas, na svečanosti u Bujanovcu povodom ispraćaja kontigenta vojske u multinacionalne operacije UN na Kipar i u Liban, da naši vojnici na taj način nastavljaju tradiciju svojih predaka, koja je svetla i građena velikim delima.

General Diković poručio je da našim vojnicima neće biti lako, ali da je njihovo znanje garant da će uspešno izvršiti sve postavljene zadatke.

- Izvršavati zadatke sa oružjem jeste rizik, ali to za vas neće predstavljati problem, jer ste imali izuzetne rezultate tokom obuke - rekao je Diković.

U multinacionalne brigade Vojska Srbije poslala je 43 pripadnika na Kipar i 36 u Liban. Oni će tamo otići početkom aprila i boraviće šest meseci.

Svečanosti u vojnoj bazi "Jug" kod Bujanovca, pored predstavnika Generalštaba, prisustvovali su i prijatelji i rodbina vojnika koji odlaze u mirovne operacije.

(D. Z. / Tanjug)

Video: Konferencija povodom beogradske premijere filma "Megdan: Između vode i vatre" u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA