TANGE, NOKAUT, PALJENJE POZADINE: Skandalozno ponašanje srednjoškolaca (2. deo) (VIDEO)

 
  • 16

Pogledajte neke od brojnih bezobrazluka koje su učenici snimali mobilnim telefonima - pucačina na času istorije, tuča sa profesorom, paljenje profesorove pozadine i vitlanje tangama

Telegrafova priča o skandaloznim incidentima srednjoškolaca na časovima naišla je na podeljena mišljenja kod čitalaca. Reakcije su svakako bile burne, a glavna prepirka vodila se oko toga da li su za skandalozno ponašanje srednjoškolaca krivi roditelji ili profesori. Dok se jedni drže toga da đake treba učiti ne lepom, nego normalnom ponašanju kod kuće, drugi smatraju da učenje adekvatnog ponašanja na časovima spada u delatnost i opis radnog mesta profesora.

S kojim god gledištem da se slažete, jedno stoji - priča da profesor svojim autoritetom može da stane na put nepriličnom ponašanju učenika uopšte više "ne pije vodu". Naime, problem je u tome, kako je najbolje opisao jedan od Telegrafovih čitalaca, što profesori ne mogu da budu autoriteti učenicima, kojima izgleda više nije važno ni da li će uopšte završiti školu.

Ovoga puta izdvajamo novih šest video-zapisa sa Jutjuba, koje su učenici mobilnim telefonima (čije je korišćenje tokom časova zabranjeno) snimili u nekoliko različitih srednjih škola.

"PUCAČINA" NA ČASU ISTORIJE

Nekoliko učenika skandalozno prekidaju čas istorije. Usred predavanja, grupa uleće sa metlama uperenim u profesora izigravajući bandu. Za razliku od većine profesora, koji rezignirano ne obraćaju pažnju na učeničke incidente, ovaj je izleteo sa časa, strčavši stepenicama da uhvati barem jednog iz "bande". No, "banditi" su ipak bili brži.

ULAZ NA ČAS ENGLESKOG

Oko petnaestak učenika, jedan za drugim ulaze na čas engleskog jezika, agresivno treskajući vratima. Ulazak je trajao čitav minut. Profesorka nije odreagovala, a njihovo, rekli bismo, pasivno-agresivno maltretiranje moglo bi se uporediti sa onim koje su izveli đaci u video-snimku "Izvinite što kasnimo". Manje "pompezno" svakako, ali podjednako agresivno i uznemirujuće!

POZOR, POZOR, OVO NIJE VJEŽBA

Da učenici u regionu ne zaostaju za glupostima koje se izvode u našim školama najbolje pokazuje ovaj snimak. Jedan od učenika bez srama viče profesorki na uvo: "Pozor, pozor, ovo nije vježba!" Umesto da ga istoga trenutka izbaci napolje, profesorka skrušeno uzvraća: "Možeš ti slobodno tako, meni to ne smeta."

NASTAVNIK NOKAUTIRAO UČENIKA

Evo šta se desi kada učenik pređe sve granice! Pošto je dočekao profesora s podignutom nogama na katedri, a onda počeo i da se "koška" sa njim, profesor je burno odreagovao. Pogledajte kako je nevaspitani učenik završio na drugom kraju učionice.  

KOVAČEVIĆ PALI PROFU

Dok se profesor trudi da uzorno obavi svoju dužnost i svakome izađe u susret, učenici iz zadnjih klupa planiraju kako da ga zapale. Umesto komentara tipa "Kakav bezobrazluk!", ispod ovog video-snimka stoji komentar "Kad bi prdnuo... Dečko bi bio spaljen." Ovaj komentar ima najviše lajkova.

TANGE ISPOD KLUPE

Ko bi rekao da se ovako nešto može desiti u Filološkoj gimnaziji. U školi, koja decenijama važi za jednu od onih koje se teško upisuju i koju pohađaju isključivo odlični i uzorni đaci, jedan od učenika usred časa prekida profesorkino predavanje ne bi li joj, na opšte oduševljenje drugova, saopštio da je u klupi našao - tange.

(Katarina Vuković)

Video: Otvoren Sajam pirotskog sira i kačkavalja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slavica

    16. mart 2013 | 20:12

    To nisu deca, to su huligani buduci kriminalci, sve ih terati u rudnik i na njivu da rade.

  • hromi daba

    16. mart 2013 | 19:57

    Sve, apsolutno sve polazi od kuće i iz kuće ! Roditelji su ti koji prenose kulturološki stav prema ponašanju i životu. Neozbiljno shvatanje škole, nepoštovanje nastavničkog i profesorskog kadra proizlazi iz novih normativa po kojima ne postoje adekvatne mere i kazne na osnovu kojih bi se izbeglo takvo ponašanje srednjoškolaca. Nemilice se iživljavaju na profesorima, a da ne postoji način kako da se to izbegne. I to nam je donela demokratija. Škole sve više poprimaju izgled onih na zapadu, barem što se tiče ponašanja učenika ?!

  • Miki

    16. mart 2013 | 20:16

    Danasnja omladina je svakim danom sve gora i gora sto je pre 10-20 godina bilo nenormalno u danasnje vreme je postalo normalno...Najvise su krivi roditelji koji ne znaju kako treba dete uciti i previse mu dopustaju dok je "malo" a posle kad se dete nauci na lose ponasanje kasno je za ucenje ponasanja. Ja da sam direktor skole ova deca sto rade ovako nesto prvo bi dobila upozorenje pred iskljucenje a ako bi se ponovilo iskljucenje i zabranu upisa u drugu skolu pa da vidimo dal bi se oni tako ponasali kad bi znali da ce biti posledica po njih a ovako mogu da rade sta hoce jel znaju da nece biti adekvatno kaznjeni...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA