Gradonačelnik Leskovca zavodi red

 
  • 8

Smanjenjem plata, preporukama, upozorenjima, nalozima i naredbama, prvi čovek grada želi da stane na kraj rasipništvu

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, po dolasku na tu funkciju 6.novembra prošle godine, stavio je do znanja da neće tolerisati bahatost, rasipništvo, neracionalno trošenje i zapošljavanje u lokalnoj administraciji koja je i pored sprovedene racionalizacije – glomazna.

Kao primer drugima, početkom decembra prošle godine smanjio je svoju platu sa 103.000 na 98.000 dinara, a svom zameniku na 94.000. Za po pet hiljada dinara smanjene su plate načelnicima gradskih uprava, predsedniku Skupštine grada i članovima Gradskog veća. Računica je pokazala da će se na ovaj način za godinu dana uštedeti oko tri i po miliona dinara.

Nije mu promaklo ni to da za 8. mart, Međunarodni dan žena, trošimo i ono što nismo zaradili, pa je načelnicima gradskih uprava, direktorima javnih i javnih komunalnih preduzeća i ustanova, čiji je osnivač Leskovac, zabranio organizovanje osmomartovskih svečanosti o trošku grada.

Uz zabranu, on je uputio preporuku da se sredstva za proslavu izdvoje sa računa sindikalnih organizacija. Cvetanović je rekao da se na ovaj potez odlučio kada je saznao da jedna javna ustanova, čiji je račun u blokadi, namerava da organizuje slavljenički ručak i pokloni ženama po pet hiljada dinara.

Kako bi poboljšao radnu disciplinu, gradonačelnik je izdao naredbu zaposlenima da koriste računare i dodatnu opremu samo za službene potrebe. Zabranjeno je instaliranje i korišćenje računarskih programa koji nisu u funkciji posla i izvršavanja radnih zadataka. Zabranjeno je korišćenje telefona u privatne svrhe, kao i dodatnih grejnih tela za zagrevanje prostorija.

(Telegraf.rs / Izvor: Politika)

Video: Vozač dobio kutiju pa napravio ovaj potez: Snimak sa autobuske stanice koji niko nije video

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ralexic

    13. mart 2013 | 05:13

    OVO JE CISTA DEMAGOGIJA RADIKALSKOG POTPREDSEDNIKA.AKO SU TOLIKE STEDISE KAKO TO DA ZAPOSLENI U LESKOVACKIM JAVNIM PREDUZECIMA I UPRAVAMA GODINU DANA PRE PENZIONISANJA DOBIJAJU OTKAZ UZ POZAMASNU OTPREMNINU,OD BIROA DOBIJAJU NOVCANU NAKNADU DO PENZIJE A ONI SU SAMO USTUPILI RADNO MESTO SVOM DETETU I DEBELO NAPLATILI.KAKO PRAVDAJU TAKVU PLJACKU BUDZETSKIH SREDSTAVA NADLEZNI.STO SE TICE TIH OTPREMNINA IMA TAKVIH PRIMERA DA SE COVEK SMEJE.NPR "UKIDA" SE RADNO MESTO,UZIMA SE MILIONSKA DINARSKA OTPREMNINA I SUTRA POCINJE POSO U DRUGOJ DRZAVNOJ USTANOVI A NA "UKUNUTO"RADNO MESTO DOVODI SE DRUGO LICE??????

  • HMM leskovcanka

    13. mart 2013 | 11:33

    Lako je tebi gradonacelnice nadoknadices ti tih 5.000....samo ona policajka nece sa tobom bez para ...skupa dama .A mi smrtnici sto nemamo ni struju da platimo sta mi da radimo??

  • aha

    13. mart 2013 | 15:29

    ma boli vas uvo, Vucic juri ostale, vi ste zasticeni, al u'vatice i Vas neko.... polako... jos zamekika nije sramota da daje intervju kako nova rasveta ne kosta nista grad, a na koliko ste uzeli kredit i poreko koga ovaj preko intese nepovoljan ili malo povoljniji od simensa? sram Vas bilo i strpali ste pare u dzep misleci da niko ne zna za dogovor koliko ce vas isplatiti. e pa prevarili ste se gospodo draga... nece vam te pare biti lako zaradjene...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA