Kancelarija Vatikana deli palatu sa gej saunom

Za oko 20 apartmana u palati, Vatikan je platio 2008. godine 20 miliona evra. Najpoznatija italijanska gej sauna ima tursko kupatilo, đakuzi i masaže, a reklamira se snimkom muškog striptiza

  • 2

U istorijskoj palati u Rimu, u kojoj je smeštena jedna od ključnih službi Vatikana, nalazi se i poznata italijanska gej sauna.

Sveta stolica platila je 2008. godine 20 miliona evra za 20-ak apartmana u toj zgradi.

U njoj stanuje i njen doživotni prefekt, kardinal Ivan Dias (76), Indijac, nekadašnji nadbiskup Mumbaija, koji će učestvovati u konklavi na kojoj danas počinje izbor naslednika pape Benedikta XVI.

Blizina "Europa Multicluba", najpoznatije italijanske gej saune, izazvala je komentare zbog strogog stava Vatikana prema homoseksualnim vezama, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Poznata gej sauna ima tursko kupatilo, finsku saunu, đakuzi i masaže. Na veb-sajtu saune se nude lude žurke koje se reklamiraju na sajtu video-snimkom na kojem muškarac izvodi striptiz.

Vatikan je odbio da komentariše blizinu saune i njegove službe Kongregacije evangelizacije naroda koja se bavi misionarskim aktivnostima, a kardinal Dias izjavio je ranije da gejevi i lezbejke mogu biti izlečeni od njihovih "neprirodnih naklonosti".

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA