U braku 82 godine - dokaz da prava ljubav nikad ne umire

 
  • 3

Njih dvoje su u ljubavi od 1930. godine, a u braku od 1936.

Lajonel (99) i Elen Bakston (100) i dalje su srećni zajedno, kao i pre 82 godine kad su se upoznali i započeli vezu. Njih dvoje su jedan od najstarijih parova u Velikoj Britaniji. Venčali su se 1936, a 75 godina kasnije i dalje su u braku.

- Nikad nismo bili razdvojeni  i nikad nisam poželela nikog drugog. Naš brak je srećan, jer smo prvenstveno prijatelji, a onda i muž i žena. Uvek smo provodili lepe i romantične večeri zajedno, bilo da smo išli na večeru ili na bingo - rekla je stogodišnja Elen. Njih dvoje stogodišnjaka nisu proveli više od jedne večeri odvojeni i nije se desilo da nekom bude loše, a da onaj drugi ne bude prisutan i ne pomogne mu za ovih osam decenija.

Njih dvoje dele i zajednička interesovanja kao što su gledanje TV sapunica, čitanje novela, igranje igara na sreću i gledanje kvizova. Vole i iste sportove poput pikada i fudbala i oboje navijaju za "Čarlton Atletiks".

Upoznali su se 1930, kada je Urugvaj osvojio prvo Svetsko prvenstvo i kada su rođeni Stiv Mek Kvin i Klint Istvud. Dočekali su i ispratili 15 premijera. Lajonel će 100 godina napuniti u martu, a Elen je šest meseci starija od njega i naziva ga svojim "dečkom". Odrasli su u londonskom kvartu Ist End. Upoznali su se na radnom mestu, u fabrici kablova, gde je ona bila radnik, a on inžinjer. Elen je često pitala Lajonela za pomoć, a njemu nije bilo teško da joj pomogne. Naprotiv! To je rado činio.

- Tako je bila slatka! Jedva sam čekao da me nešto pita. Dobro smo se slagali. Izašli smo nekoliko puta i postali smo par. Kraj znate - venčali smo se. Čak bismo to i ranije uradili, ali nismo imali mogućnosti - ispričao je Lajonel. Venčali su se posle šest godina zabavljanja u julu 1936. Živeli su u Londonu 48 godina. Lajonel je čak bio i u Drugom svetskom ratu. Posle rata se zaposlio u firmi "Nestle", a par je dobio jedino dete - Sindi koja sada ima 62 godine.

Lajonel je radio 40 godina, a onda su, kada je otišao u penziju preselili u Folkston, pa u Kent, gde i sada žive. Sami se brinu o sebi, s tim što im jednom nedeljno dolazi negovateljica. Elen je dijagnostikovan rak creva pre deset godina i pošto je bila stara nije mogla na hemoterapiju, ali su joj tumor uklonili operacijom.

Bračni par koji ima četiri unučeta jači je nego ikad.

- Danas smo više u ljubavi nego ikad pre. Podržavamo jedno drugo da nastavi dalje - kroz osmeh dodaje Elen.

Nataša Ilić/Telegraf.rs

Video: 80 godina od oslobođenja Beograda

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MilenAcimovic

    6. februar 2012 | 13:54

    RT @telegrafrs: U braku 82 godine – dokaz da prava ljubav nikad ne umire http://t.co/QGpqETA1

  • PaulaHorvat_

    6. februar 2012 | 13:46

    RT @telegrafrs: U braku 82 godine – dokaz da prava ljubav nikad ne umire http://t.co/QGpqETA1

  • telegrafrs

    6. februar 2012 | 13:44

    U braku 82 godine – dokaz da prava ljubav nikad ne umire http://t.co/QGpqETA1

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA