Južnokorejski generali pod istragom - jer su igrali golf!

 
  • 0

Posle kritike medija da su se zabavljali umesto da se bave Severnom Korejom, pokrenuta je istraga. Ovo, međutim, nije prvi slučaj u Južnoj Koreji da pljušte ostavke zbog golfa

Južna Koreja proverava izveštaje da su najviši vojni zvaničnici igrali golf tokom vikenda umesto da se pozabave povećanjem napetosti sa Severnom Korejom, rekao je danas predstavnik predsednice zemlje.

Nekoliko južnokorejskih novina objavilo je da je vojni teren za golf u Seulu bio krcat u subotu i nedelju najvišim vojnim zvaničnicima, uključujući visokorangirane generale.

Kancelarija sekretarijata za javne poslove preduzela je hitnu istragu kako bi se utvrdilo šta se stvarno dešavalo povodom izveštaja o generalima i golfu, rekao je novinarima predstavnik Jun Čang Ðung.

Ministarstvo odbrane potvrdilo je da su neki generali igrali golf tokom vikenda, ali je naglasilo da među njima nije bilo komandanata na osetljivim položajima, preneo je AFP.

Golf je veoma popularan u Južnoj Koreji i kao sport i kao prilika za poslovne kontakte.

Premijer Li Hae Čan je 2006. podneo ostavku posle partije golfa s jednim biznismenom, što je dovelo do krivične istrage o navodnim poslovnim protežiranjima.

U 2007. podneo je ostavku komandant avijacije posle igranja golfa dok je zemlja bila u žalosti zbog pogibije južnokorejskih vojnika u Avganistanu, a u 2009. ministar odbrane je smenio šefa vojne službe i izveo pred vojnu sud 50 lekara koji su u radno vreme igrali golf.

Južna Koreja trenutno je suočena s mogućim vojnim provokacijama od strane Severne Koreje, koja je saopštila da je otkazala sporazum o primirju kojim je završen Korejski rat 1953. godine, kao i odvojeni sporazum sa Seulom o prekidu borbi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Otvoren Sajam pirotskog sira i kačkavalja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA