TELEGRAFOVA ANKETA: Srbi se ne plaše da piju "otrovno" mleko, samo njih 25% se odreklo ovog napitka

 
  • 2

Više od 75% ispitanih i dalje pije mleko. Čak 59,6 odsto građana izjasnilo se da "pije mleko i ne plaši se", njih 24,4 odsto odgovorilo je da "ne pije više mleko", a 16 odsto "da pije uprkos strahu"

Bez obzira na medijsku paniku, koja već mesecima potresa Srbiju, oko toga da li je bezbedno piti mleko ili ne, većina Srba se, kako anketa Telegrafa pokazuje, uopšte ne bavi time.

Naime, prema rezultatima istraživanja na našem portalu, čak 59,6 odsto građana izjasnilo se da "pije mleko i ne plaši se", njih 24,4 odsto odgovorilo je da "ne pije više mleko", a među najmalobrojnijima našlo se njih 16 odsto, koji su odgovorili  "da piju mleko, ali se istovremeno i plaše".

Kako stvari stoje, Srbi izgleda imaju toliko problema da jednostavno ne stižu da se bave i time da li i koja mleka sadrže aflatoksin ispod granice od 0,05 mikrograma po litri, koliko je dozvoljeno u zemljama EU.

Čak ih izgleda ne interesuje ni to što su im, i pored prašine koja se digla oko "zatrovanog mleka", i dalje uskraćeni podaci o tome koje vrste mleka je eventualno bezbedno piti.

Dakle, Srbi se drže dobrih starih navika, i od njih ni po koju cenu, čini se, ne odstupaju. Da li to znači i da je “afera mleko” odista samo politička igrarija, sa ciljem da se građani drže u zabludi da je "sve srpsko mleko zatrovano", ostavićemo drugima da procene.

(K. V.)

Video: Sajam knjiga -Službeni glasnik

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N-P

    11. mart 2013 | 20:11

    Jb g bombardovali nas pa nista ... zivimo na ivici egzistencije pa nista ... jos sto drugih stvari nas zadesilo pa nista ... i sad da se plasimo nekog mleka :-) ma imi bre ... kao sve ostalo zdravo jel ???

  • Markossss

    12. mart 2013 | 00:12

    Ma da sad cu da prestanem da pijem mleko taman sam se navikao na taj otrov i sad da prestanem pa nije fazon

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA