Filipine pogodio novi zemljotres, upozorenje na cunami

 
  • 0

Najmanje 43 osobe poginulo u potresima, mogući talasi u visini jednog metra

Još jedan snažan zemljotres jačine 6,2 stepena po Rihterovoj skali, pogodio je Filipine, nekoliko sati pošto je u prvom potresu poginulo najmanje 43, a nestalo na desetine osoba.

Epicentar zemljotresa bio je na dubini od 35 kilometara, 60 kilometara severozapadno od Dumagete, na ostrvu Negros, naveo je Američki geološki zavod.

Zemljotres, koji je izazvao paniku među građanima, pokrenuo je niz klizišta koja su zatrpala desetine kuća.

Mediji su prethodno izvestili da je u jutrošnjem potresu, jačine 6,8 stepeni, koji je pogodio centralni deo Filipina, život izgubilo 43 ljudi.

Zemljotres je registrovan na pet kilometara od Tajasana, primorskog grada od oko 32.000 stanovnika okružen planinama u provinciji Negros Orijental na ostrvu Negros na dubini od 20 kilometara, prenose agencije.

Filipinski institut izdao je lokalno upozorenje na cunami nivoa 2.0 za centralna filipinska ostrva i saopštio da bi potresi mogli da uzrokuju talas od jednog metra duž istočne obale ostrva Negros i zapadno od drugog po veličini filipinskog grada Cebu.

(Tanjug/Foto: lonelyplanet.com)

Video: Stop rasizmu! U Beogradu održana šetnja sa porukom u znak sećanja na ubistvo Roma Dušana Jovanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA