Crna Gora: Uspostavljen drumski saobraćaj

 
  • 0

Sa juga do severa države može se samo uz zimsku opremu, aerodrom u Podgorici ponovo otvoren za saobraćaj

Putni pravac Podgorica-Kolašin-Mojkovac ponovo je otvoren za saobraćaj, čime je uspostavljena drumska veza između juga i severa Crne Gore, ali snežno nevreme i dalje pričinjava znatne probleme.

Saobraćaj na deonici Podgorica-Kolašin-Mojkovac dozvoljen je samo putničkim vozilima uz obaveznu zimsku opremu.

Kako je saopšteno iz Operativnog štaba za vanredne situacije, za saobraćaj je otvoren i putni pravac Nikšić-Šavnik-Žabljak, dok su do daljnjeg, zbog nepovoljne meteorološke situacije, zatvoreni putni pravci Mojkovac-Ðurđevića Tara-Žabljak i Nikšić-Plužine-Šćepan Polje.

Podgorički aerodrom ponovo je otvoren za saobraćaj, nakon što su letovi jutros bili otkazani zbog snežne mećeve koja vlada u glavnom gradu Crne Gore, saopšteno je u Službi za informisanje te vazdušne luke.

Iz Službe za informisanje podgoričkog aerodroma naveli su da će ta vazdušna luka biti otvorena za saobraćaj do daljnjeg, odnosno zavisno od vremenskih prilika.

Zbog snega neprohodna je većina puteva na severu Crne Gore, gotovo sva sela na tom području su zavejana, a sa juga do severa države može se jedino vozom. Iz Podgorice su otkazane sve autobuske linije za sever Crne Gore, dok se normalno saobraća ka Nikšiću i primorskim gradovima.

(Tanjug)

Video: Milenković: Očekuje nas veoma teška utakmica, Švajcarska je organizovana ekipa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA