Čavez će se vratiti s Isusom i Mahdijem

 
  • 0

- Ne sumnjam da će se Čavez vratiti zajedno sa Isusom i Mahdijem (skrivenim imamom) kako bi uspostavio mir i pravdu na svetu - navodi se u poruci postavljenoj na sajt iranskog predsednika

Smrt predsednika Venecuele Uga Čaveza izazvala je tugu i poruke saučešća, kao i poruke podrške narodu Venecuele od mnogih državnika, ali nijedna nije bila tako ekscentrična kao poruka iranskog predsednika Mahmuda Ahmadinedžada. On je najavio drugi Čavezov dolazak na Zemlju u društvu Isusa i šitskog mesije Mahdija.

- Ne sumnjam da će se Čavez vratiti zajedno sa Isusom i Mahedijem (skrivenim imamom) kako bi uspostavio mir i pravdu na svetu - navodi se u poruci postavljenoj na sajt iranskog predsednika.

Iranske verske vođe nisu sa oduševljenjem reagovale na ovu poruku. Iranski mediji javljaju da je jedan od iranskih ajatolaha Sejad Ahmed Hatami, koji vodi molitve petkom u Teheranu, izjavio da se radi o "preterivanju".

- Bilo bi dovoljno da je jednostavno poslao diplomatsku poruku sa izrazima saučešća - rekao je ovaj imam.

Ahamadinedžad, koji je bio Čavezov bliski prijatelj i saveznik, doputovao je u petak u Karakas na poslednji ispraćaj pokojnog predsednika Venecuele. U venecuelansku prestonicu stigao je i kubanski predsednik Raul Kastro, kao i svi ostali latinoamerički lideri. Očekuje se dolazak i 20-ak evropskih šefova država.

(I. M. / Izvor: Slobodna Evropa / Vesti)

Video: Ono kada se sve oko tebe ruši, a tebi je laganica:U radnji izbio požar, on ostao "ladan kao špricer"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA