BLOKADA ZBOG ASFALTA: Meštani kragujevačkih sela zaustavili saobraćaj na jedan sat

 
  • 1

Prema rečima meštana pet kragujevačkih sela, za tri godine, koliko traje rekonstrukcija Ulice Dušana Petrovića, asfaltom je presvučen jedan deo, dok je ostatak puta pun rupa, što oštećuje njihova vozila, a ugroženo je i obližnje groblje jer nisu postavljeni potporni zidovi

Meštani pet kragujevačkih sela blokirali su na jedan sat magistralni put Kragujevac - Beograd preko Topole, tražeći od lokalne samouprave da konačno završi radove i asfaltira ulicu koja povezuje njihova sela.

Prema njihovim rečima, za tri godine, koliko traje rekonstrukcija Ulice Dušana Petrovića, asfaltom je presvučen jedan deo, dok je ostatak puta pun rupa, što oštećuje njihova vozila, a ugroženo je i obližnje groblje jer nisu postavljeni potporni zidovi.

Blokadu, koja je počela oko 16 sati, meštani sela Petrovac, Jovanovac, Novi Milanovac, Desimirovac i Resnik organizovali su svojim automobilima tako što su ih preprečili na magistralni put Kragujevac - Beograd, na izlazu iz Kragujevca. Oni su se razišli posle razgovara sa direktorom Preduzeća za izgradnju grada Veljkom Merdžanon, koji im je obećao da će ulica kompletno biti završena sredinom ove godine.

Merdžan je rekao da je rekonstruisano više od polovine te ulice dužine oko 2000 metara i da je promenjena kompletna vodovodna, kišna i fekalna kanalizacija.

Ulica se rekonstruiše zajedničkim sredstvima gradske uprave i Vlade Srbije, a vrednost radova je procenjena na oko 530 miliona dinara.

(M. S. / Tanjug)

Video: Baka Mirjana Petrović iz Cikota u 99. godini igra, peva i radi sve fizičke poslove

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA