NIŠ: Lopovi ukrali 11 jaganjaca i dve ovce

 
  • 3

Porodica Krstić iz niškog sela Sićevo, koja je ostala preko noći bez 11 jaganjaca i dve ovce, kaže da su meštani u strahu za svoju stoku posle krađe kakva se u tom karaju nikad ranije nije desila

Dušku Krstiću iz niškog sela Sićevo ukradeno je jedanaest jaganjaca i dve ovce. Za sada nepoznate osobe preko noći obile su vajat, i iz obora isterale celo stado ovaca.

Policija traga za kradljivcima, ali porodica Krstić, koja živi od ovčarstva, ne veruje da će svoju stoku dobiti nazad, jer pretpostavljaju da su lopovi ovce i jaganjce već poklali. Zorica Krstić kaže da njen suprug nije mogao da poveruje svojim očima kada je, ušavši u obor, utvrdio da mu je ostalo tek nekoliko ovaca od čitavog stada.

- Ukrali su nam jedanaest jagnjadi i dve ovce pride. Dva jagnjeta su nam pretekla, ali samo zato što su se zavukla pod ambar, pa ih lopovi nisu videli. Šteta je najmanje hiljadu evra, ali greota je i za stoku, neka od tih jagnjadi jedva da su imala mesec dana. Verujem da su nekim vozilom došli do štale i punili ga dok je bilo mesta, verovatno bi oterali i ovih nekoliko da su imali gde - vajka se nad svojom mukom Zorica.

Otkud kradljivci stoke u Sićevu, niko od meštana ne može da pretpostavi, jer u ovom niškom selu nikada do sad toga nije bilo.

- Imali smo katanac na vajatu, ali više reda radi nego što smo mislili da će nam neko ukrasti ovce. Međutim, to lopovima nije smetalo, polomili su ga i ušli u obor. Ovo je nezapamćena krađa, celo selo je u strahu za svoju stoku, zaključavaju i čuvaju je jer se plaše da će se lopovi vratiti - kaže Zorica.

Portparol Policijske uprave u Nišu Lidija Pavlović potvrdila je da je krađa prijavljena, te da se radi na pronalaženju izvršilaca.

(D. K.)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • dule

    5. mart 2013 | 23:17

    Rekoh ja kod nas dvocevka na ogradu i ko preskoci pali, presuda za sekundu bez roka i mogucnosti na zalbu. Znate kako bi se kriminal smanjio uhhhhuuu.

  • adem

    6. mart 2013 | 01:08

    Da nisu siptari ukrali rezijo????Vi kao sve znate ko krade...

  • Vuk

    5. mart 2013 | 20:02

    Mora da ce biti neko slavlje uskoro u komsiluku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA