Putari pritiskaju pravosuđe da Drobnjaku oprosti krivicu

 
  • 3

- Tužilac je poslao zahtev policiji, međutim, protekla dva dana očigledno je podvrgnut brojnim pritiscima iz "Puteva Srbije", koji insistiraju na tome da odustane od ispitivanja krivične odgovornosti putara - kaže izvor "Blica"

Članovi rukovodstva "Puteva Srbije" pokušali su pritiscima da utiču na Zorana Jakovljevića, osnovnog javnog tužioca u Novom Sadu, da ne pokrene istragu kojom bi sud ispitao odgovornost putara zbog dve nesreće koje su se dogodile na auto-putu kod Novog Sada, saznaje "Blic".

Podsetimo, tridesetogodišnja Bojana Mušikić iz Vrbasa poginula je kada je automobilom "seat ibica" udarila u neobeleženi betonski stub buduće naplatne rampe na auto-putu Novi Sad - Beograd, a u skoro identičnoj nesreći, na istom mestu, samo dan ranije povređeni su pevači "Zvezda Granda" Stefan Petrušić, Ana Sević i Vanja Mijatović.

Prema pisanju "Blica", od kada su se ove dve nesreće dogodile, najistaknutiji rukovodioci "Puteva Srbije" pokušavaju da utiču na tužioca Jakovljevića da ne podnese zahtev za sprovođenje istrage protiv odgovornih u tom javnom preduzeću.

Prema Krivičnom zakoniku, Zoran Drobnjak, kao odgovorni za nepropisno i nepravilno izvođenje građevinskih radova koji su izazvali opasnost po život ljudi, može biti kažnjen zatvorskom kaznom od tri meseca do pet godina.

- Tužilac je poslao zahtev policiji i od njih čeka uviđajnu dokumentaciju i ostala obaveštenja neophodna za zahtev za sprovođenje istrage. Međutim, protekla dva dana očigledno je podvrgnut brojnim pritiscima iz "Puteva Srbije", koji insistiraju na tome da odustane od ispitivanja krivične odgovornosti putara - kaže izvor "Blica".

Zoran Drobnjak, direktor "Puteva Srbije", izvinio se prekjuče žrtvama i njihovim porodicama zbog svoje izjave "da bi i ćorav video stubove",koju je dao "Blicu", najavljujući podnošenje krivičnih prijava protiv Damira Okanovića, direktora Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Republičko ministarstvo saobraćaja saopštilo je juče da je u toku izbor novog rukovodstva JP "Putevi Srbije".

- U toku su aktivnosti na utvrđivanju odgovornosti organa zaduženih za rad u ovoj oblasti. U toku je i procedura izbora novog rukovodstva JP "Putevi Srbije" - navodi se u saopštenju Ministarstva saobraćaja.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Video: Srpski spasioci krenuli u pomoć u BiH

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • maximuss

    1. mart 2013 | 21:08

    Prolazio sam tamo par puta, strasno, jos je gora situacija na autoputu bg - nis, neosvetljena i neobelezena suzenja... Prljava i polomljena signalizacija, lose postavljena i nebezbedna. To stvarno mora da prestane i neko treba da odgovara za to

  • G-Man

    1. mart 2013 | 21:23

    Azurni samo kad treba da se naplate putarine koje su verovatno jedne od skupljih u regionu...

  • mira

    2. mart 2013 | 00:57

    krajnje je vreme da putari pocnu da isplaciju stete koje nanose ucesnicima u saobracaju, zbog rupa,losih puteva, neadekvatnih upozorenja za radove na putu. Samo da krenemo od beogradskih ulica, pa potez od jugoauta do Slavije, deo po kome ide GSB koji su 100 pota do sada renovirali. Ko nama placa stetu na kolima kada su otvoreni sahtivi, a neobelezeni, Ko to nocu moze da vidi. A o gubitku zivota i da ne govorim. Treba pohapsiti ove koji vrse pritisak na tuzioca. I kada ce se poceti da skidaju puter sa Drobnjakove glave?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA